друкувати


Муніципальні чиновники з Донецька відвідали Івано-Франківськ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-13 09:00:16

Перший місток у налагодженні співпраці між містами Донецькому та Івано-Франківськом перекинула делегація представників органів місцевого самоврядування обласного центру Донбасу у складі секретаря Донецької міськради Сергія Богачова, керівника дозвільного центру міста Донецька Вадима Кулакова та депутата Петровської райради міста Донецька Олексія Грановського.

Про це йшлося сьогодні під час спільної прес-конференції членів делегації та депутата Івано-Франківської міської ради, голови Івано-Франківської міської організації Партії регіонів Ігоря Дутки.

Як було зазначено, протягом чотирьох днів гості зі Сходу перебували на Прикарпатті. За цей час вони зустрілися з Івано-Франківським міським головою Віктором Анушкевичусом, секретарем Івано-Франківської міської ради Миколою Вітенком, відвідали Івано-Франківський центр надання адміністративних послуг, ознайомилися з рекреаційними можливостями туристичного комплексу "Буковель", вшанували пам'ять Тараса Шевченка, поклавши вінки до його пам’ятника у місті Івано-Франківську.

Власне, 199-тій річниці з Дня народження Великого Кобзаря і було приурочено візит донецької делегації до обласного центру Прикарпаття. Ідея візиту народилася в січні цього року під час проведення ініційованого Івано-Франківською та Донецькою міськими організаціями Партії регіонів  телемоста Івано-Франківськ - Донецьк, присвяченого Дню соборності і свободи. Тоді з ініціативою запросити донеччан на Прикарпаття виступив Ігор Дутка (усі учасники делегації, як і 85 з 90 депутатів Донецької міської ради, є його однопартійцями). Ініціативу радо зустріли у Донецьку і не пошкодували, оскільки, як зазначали члени делегації під час прес-конференції, в Івано-Франківську, як і на Прикарпатті загалом до них поставились дуже прихильно. Учасникам делегації припали до вподоби як краєвиди чи архітектура, так і атмосфера, якою їх тут оточили.

Найбільш вірогідними напрямами співпраці між двома містами Сергій Богачов називає такі, як: ресторанний, готельний бізнес, сфера ІТ-технологій та інші.

Наступний кроку у розвитку співпраці між Івано-Франківськом та Донецьком - за депутатами Івано-Франківської міськради. Зокрема, як стверджує пан Богачов, в ході зустрічі з В.Анушкевичусом та М.Вітенком було досягнуто домовленості про візит-відповідь депутатів Івано-Франківської міськради до Донецька, а крім того, - про товариський матч з футболу між командами депутатів обох міськрад. Неформальне спілкування, яке зазвичай супроводжує подібні спортивні події, дозволить представникам місцевого самоврядування з Заходу та Сходу краще пізнати одне одно, а відтак - більш ефективно об’єднати, відкинувши партійні протиріччя, свої зусилля навколо подолання спільних для обох міст комунальних проблем.

Автор: Сергій БІЛИЙ