друкувати


Івано-франківські актори подарують жінкам феєричний концерт

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-01 05:00:34

"Чому являєшся мені у сні". Під такою назвою творчий колектив Івано-Франківського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Івана Франка підготував цьогоріч яскраве музичне привітання для прикарпатських жінок в переддень їх свята - Міжнародного жіночого дня 8 березня.

Це вже не вперше актори та музиканти театру вітають жіноцтво зі святом краси і весни подібним концертом.

"Минулого року, - розповів під час сьогоднішньої прес-конференції директор театру Ростислав Держипільський, - нашим театром було створено такий собі експеримент: напередодні Міжнародного жіночого колектив театру підготував для своїх глядачів цікавий подарунок - концерт під назвою "Без жінок на світі все не так". Концертну програму склали справжні хіти - відомі арії, танцювальні та оркестрові номер. Виконали їх працівники облмуздрамтеатру: актори драми, актори-вокалісти, артисти оркестру та балету. Цей проект виявився успішним і в цьому році ми вирішили його повторити".

Таким чином, можна говорити вже про формування певної традиції проведення вітальних концертів для жіноцтва, сутність яких пан Держипільський визначив так: "щоб глядачі - жінки і чоловіки, які прийдуть з жінками, - сиділи у залі і підтанцьовували, підспівували під мотиви відомих хітів.

Як стверджує директор театру, частину найуспішніх - найкрасивіших номерів, які найбільше полюбилися глядачам, автори цьогорічного дійства, звісно, взяли з програми торішнього концерту, проте більшість цьогорічних номерів стануть новинкою для тих, хто завітає до глядацької зали. Причому це стосується навіть тих номерів, які вже звучали чи демонструвались як частина вистав. Адже на концерті 7 березня глядач матиме змогу поглянути на них абсолютно під іншим ракурсом. Дещо змінено буде і формат цьогорічного шоу. Якщо раніше усі номери виконувались виключно під оркестр, то цього разу автори включили до програму також деякі виступи під фонограмну музику.

Символічною є назва концерту - "Чого являєшся мені у сні". "Адже це слова із поезії Івана Франка - патрона нашого театру", - говорить директор.

Наприкінці ж дійства автори шоу обіцяють приємний сюрприз, про який навіть у театрі знають всього 2 - 3 особи, а відтак він має стати несподіванкою не тільки для глядачів, а й для акторів.

Режисером-постановником концерту виступив сам Р.Держипільський, диригуватиме завмуз театру Богдан Курілець, балетмейстр - Лариса Медведєва. Сценографію дійства виконав художник театру Олександр Семенюк.

Початок концерту - о 19.00 годині 7 березня.

Автор: Сергій БІЛИЙ