друкувати


В Івано-Франківську презентували міліцейську "Alma Mater"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-26 12:15:26

Розташований в місті Івано-Франківську Факультет громадської безпеки та соціальної роботи Львівського державного університету внутрішніх справ минулої суботи презентував себе потенційним абітурієнтам та їх батькам.

Символічно, що День відкритих дверей у своєму навчальному закладі, історія якого налічує понад півстоліття, керівництво факультету провело 23 лютого, коли в нашій країні усі, хто носить або колись носив погони та зброю, усі, кому не байдужа доля своєї Батьківщини, а також їх рідні та близькі відзначають День захисника Вітчизни.

"Це день для нас особливий. - зазначив начальник факультету полковник міліції Мирослав Бучко, Насамперед тим, що в цьому навчальному році, з 1 вересня, взагалі відновив роботу цей навчальний заклад. Як ви знаєте, ми цілий рік не працювали. Фактично ми заново презентуємо наш навчальний заклад, який фактично розпочав свою роботу ще з 1956 року і, як і раніше, готує фахівців для міліції громадської безпеки".

Як стверджує пан Бучко, сьогодні персонал факультету активно відновлює матеріальну базу колишнього Прикарпатського юридичного інституту – наразі це три території (основна територія по вулиці Національної Гвардії в Івано-Франківську, територія юридичного відділення (колишнього факультету) - через дорогу від основної, - де навчаються студенти на платній основі, та територія Старолисецького навчально-тренувального центру (колишній Старолисецький військовий полігон), де протягом всього навчального року проходять навчання курсанти першого курсу) разом з розташованими на них будівлями та майном.

До уваги усіх, хто завітав на свято Дня відкритих дверей, було запропоновано екскурсію об’єктами навчального закладу, перегляд показових виступів курсантського духового оркестру, факультетських майстрів з рукопашного бою, самбо та спортивної акробатики; комедійного шоу від курсантської команди КВН "Гуцули в погонах".

В свою чергу, присутні на заході представники адміністрації Львівського державного університету внутрішніх справ розповіли гостям про умови вступу до вишу, вимоги до абітурієнтів, правила проведення вступних випробувань з фізичної підготовки тощо. Зокрема, як повідомив начальник науково-методичного центру ЛьвДУВС полковник міліції Руслан Строцький, особи, що бажають вступити на навчання до факультету, повинні подати сертифікати про проходження ЗНО з української мови та літератури; історії України (профілюючий); математики або іноземної мови (на вибір). Крім того, від абітурієнтів вимагається пройти вступні випробування з фізичної підготовки, яка складається з таких вправ, як: біг на 100 метрів, крос на 1 тисячу метрів та – останні два роки поспіль – комплексно-силова вправа (згинання-розгинання тулуба (качання пресу) та віджимання від підлоги за 2 хвилини часу). При визначенні переможців конкурсу врахуваиметься також середній бал атестату про повну загальну середню освіту.

Як повідомили доповідачі, вступу на факультет передує тривалий процес оформлення особових справ (включно з відповідним вивченням і перевірками) на абітурієнтів у кадрових апаратах територіальних органів МВС. Цей процес стартує вже зараз, а тому бажаючим вступити до міліцейського вишу та їх батькам радили не зволікати, а натомість вже зараз йти до найближчого райвідділу міліції і писати відповідну заяву.

Автор: Сергій БІЛИЙ