друкувати


Юлія Оробець встановила рекорд України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-25 04:00:40

Відомо, що наше місто є од­ним з кращих центрів роз­витку пауерліфтингу, а коломийці привозять додому медалі різного ґатунку. Не став винятком і чемпі­онат України з пауерліфтингу се­ред юнаків та юніорок, який нещо­давно завершився в Харкові. Там представниці Івано-Франківської області Юлія Оробець та Віра Бобошко здобули дві золоті на­городи, а Юлії вдалося встанови­ти рекорд України.

До слова, ді­вчат тренує заслужений тренер України, майстер спорту міжна­родного класу Василь Оробець. Пауерліфтинг називають сило­вим триборством через те, що сюди входять три вправи, в яких Юлія Оробець показала найкра­щий результат серед дівчат віком до 18 років і у присіданні зі штан­гою на плечах встановила рекорд України - 157,5 кг, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві - 90 кг і станова тяга - 142 кг.

"До цих змагань я готувалася майже два місяці, розпочала тре­нуватися одразу ж після чемпі­онату України серед вихованців ДЮСШ. Щодо змагань, то я за­доволена своїм результатом. Мені вдалося у сумі триборства під­няти 390 кг і виконати норматив кандидата в майстри спорту, а та­кож встановити рекорд України. Наразі готуюся до наступних зма­гань", - зазначила Юлія Оробець.

Також золоту медаль на чемпі­онаті України вже серед юніорок виборола ще одна представниця нашої області - Віра Бобошко. Її результати: присідання зі штан­гою на плечах - 170 кг, жим штан­ги лежачи на горизонтальній лаві - 102 кг і станова тяга - 165 кг, в сумі триборства - 437 кг, цим са­мим Віра здобула собі путівку на чемпіонат Європи.

"Традиційно стараємося їхати на змагання і виступати плідно, от і цього разу показали свій рівень підготовки. Дівчата молодці, я задоволений їхніми результата­ми, адже вони вибороли не тільки золото, а й путівки на чемпіонат Європи серед юнаків та юніорок з пауерліфтингу, який відбудеть­ся цієї весни у Празі. Попереду спортсменок чекають тренування і ще раз тренування, і звісно, хо­тілося б потрапити на чемпіонат світу з жиму лежачи, який відбу­деться у Прибалтиці 22-26 трав­ня. Варто зазначити, що хоро­ший результат саме на чемпіонаті Європи та наявність нормального фінансування дадуть змогу Юлі та Вірі поїхати на чемпіонат сві­ту з триборства у США 28 серпня - 3 вересня і привезти медалі для України, Прикарпатського краю та Коломиї", - зазначив Василь Оробець.

До слова, 20-24 лютого в Полтаві відбувався чемпіонат України серед чоловіків та жі­нок, в якому взяли участь і при­карпатські спортсмени. Отож в наступному числі тижневика чи­тайте про нові досягнення коло­мийців. Також варто відзначи­ти, що заслужений майстер спор­ту України з пауерліфтингу Інна Оробець готується до всесвітніх ігор, які відбудуться цього літа в Колумбії. Ці змагання проводять­ся раз на чотири роки, тому є ду­же важливими для досвідченої спортсменки, тож вона цілеспря­мовано готується до них.

Автор: Олександра Щербакова, тижневик "Коломийські ВІСТИ"