друкувати


Українським військовим удвічі підняли грошове забезпечення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-22 03:00:30

Наприкінці минулого року вийшов наказ міністра оборони України № 825. За цим документом, українським військовим удвічі підняли грошове забезпечення.

Щоправда, не всім, а лише тим фахівцям, які займаються забезпеченням польотів: технікам, механікам, зв’язківцям. Нагадаємо, що льотчики вже близько року отримують додаткову зарплату за виконані польоти, відтепер її будуть виплачувати й технічному складу.

Це нововведення є актуальним для Івано-Франківського гарнізону, де дислокується однойменна бригада тактичної авіації. Таким чином молодший сержант сьогодні отримує на руки близько 4 тис. грн. Для порівняння, зарплата доцента Прикарпатського університету становить 3,5 тис. грн.

Військове відомство на цьому не зупиняється. Вже було анонсовано, що до кінця цього року підвищать зарплату всім категоріям військовослужбовців усіх родів військ. Крім того, планується запровадження нової польової форми, яка не поступатиметься військовому одягу армій європейських країн.

Відтепер кількість охочих проходити службу за контрактом саме в Івано-Франківській бригаді тактичної авіації суттєво збільшилась. Може, професія військового знову стане модною?

Джерело: Репортер