друкувати


Контрольна касова стрічка та подання звітності з РРО в електронній формі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-21 09:00:56

Коломийська ОДПІ нагадує, що з 1 січня 2013 року впроваджується електронна контрольна стрічка РРО. На цій стрічці в пам’яті касового апарату або модему, який до нього приєднаний, формуватимуться копії розрахункових документів і фіскальних звітів. Один раз на добу цей звіт автоматично передаватиметься до серверу обробки інформації ДПС.

Щоб формувати контрольну касову стрічку РРО в електронній формі, не варто відразу придбавати новий касовий апарат. Можна доопрацювати наявний реєстратор розрахункових операцій, приєднавши до нього модем відповідної модифікації для передачі даних.

Разом з тим, податкова служба рекомендує користувачам касової техніки, у яких завершується термін її експлуатації, або ж ті, котрі планують розпочати торгівельну діяльність, орієнтуватися на касову техніку, що створює контрольну касову стрічку в електронній формі. Технічна сторона доопрацювання РРО згідно вимог Наказу Мінфіну України №1057 від 08.10.12р. лягає на сервісні центри по обслуговуванню РРО. Під час придбання сучасної касової техніки варто проконсультуватися з фахівцями центрів сервісного обслуговування РРО, що працюють в регіоні.

Водночас нагадуємо, що відповідальність за неподання звітності в електронній формі настає з 1 липня 2013 року.

Джерело: Сектор контролю за проведенням готівкових розрахунків відділу податкового контролю Коломийської ОДПІ