друкувати


Перегляд телевізора безпосередньо пов'язаний з ризиком судимості

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-18 02:10:07

Учені Університету Отаго (Нова Зеландія) встановили, що перегляд телевізора безпосередньо пов'язаний з ризиком судимості. Кожна зайва година, проведена перед телевізором, збільшує відповідну вірогідність. Тобто, якщо дитина або підліток часто дивиться телевізор, він, ймовірно, демонструватиме агресивну, антисоціальну поведінку в дорослому житті. А це вже виллється в проблеми із законом.

Спостереження за 1000 дітей і підлітків, що народилися в 1972-1973 роках, показало: ризик судимості на початок дорослого життя підскакував на 30% з кожною зайвою годиною, проведеною в буденний вечір біля телевізора. Це підтверджують опитування учасників, що проводилися кожні два роки.

Любов до телевізора призводила до того, що дитина частіше відчувала негативні емоції, у результаті відвідуючи психологів і психотерапевтів. Примітно: на ризик антисоціальної поведінки не впливали соціально-економічний статус сім'ї, вплив батьків або не залежна від телевізора агресивність у дитячому віці.

Що стосується норм часу для перегляду телевізора, то, наприклад, Американська академія педіатрії ставить обмеження до 1-2 години на день. Без обмежень виростити здорову дитину не можна, упевнені фахівці.

Джерело: Освітній портал