друкувати


Івано-франківці віддали шану воїнам-"афганцям"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-15 05:00:05

В Івано-Франківську відбулися урочистості з нагоди 24-ї річниці з дня виводу радянських військ з Афганістану та з вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Традиційно вже урочисті заходи розпочалися у Парку Військових ветеранів, біля пам’ятника воїнам-"афганцям", куди 15 лютого прибули учасники бойових дій в Демократичній Республіці Афганістан та в інших куточках планети, представники влади, керівники силових структур області, духовенство та громадськість краю.

Свої вітання воїнам-інтернаціоналістам висловили заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Іваницький, заступник Івано-Франківського міського голови Михайло Верес, голова обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Юрій Купчій, очільник обласної структури Міжнародної благодійної громадської організації "Ліга 30" Віктор Омелько та інші.

Так, виступаючи на вічі, Роман Іваницький наголосив, що Афганська війна назавжди залишиться для українців насамперед болем – болем багатьох родин, які втратили своїх синів, братів та батьків. "Ми не маємо право забути про них", - підсумував заступник голови облдержадміністрації.

"Кожен четвертий учасник бойових дій в Афганістані, - нагадав присутнім заступник міського голови Михайло Верес, - був з України… В Івано-Франківську сьогодні проживає 1200 учасників бойових дій на території інших держав та 15 сімей військовослужбовців, загинули у тій війні". Загалом же, як стверджує пан Верес, в ході збройного конфлікту у Демократичнй Республіці Афганістан загинуло близько 3300 українців.

Вірні традиції учасники віча поіменно згадали усіх прикарпатці, які загинули на Афганській війні, вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання, військовим салютом та "фронтовими" 100 грамами.

Продовжились урочистості святковим концертом у Центральному народному домі міста Івано-Франківська.

Автор: Сергій БІЛИЙ