друкувати


"Карпатський Редик - 2013" підтримає Івано-Франківщина

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-12 01:00:54

Підтримати міжнародний транс-регіональний проект "Карпатський Редик -2013" з відродження вівчарства в Карпатах голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк доручив сьогодні департаменту АПК, який очолює Іван Андріїшин.

Презентація цього проекту, в якому задіяні Підкарпатське, Малопольське та Шльонське воєводства Польщі, а також Румунія і Словаччина, відбудеться наприкінці лютого.

Довідково: У межах проекту "Карпатський редик-2013" на вшанування мандрівок волоських пастухів, які призвели до заселення гірських територій і створення єдиної високогірської пастирської культури, заплановано перегін Карпатами трьохсот овець, з травня по серпень: вихід овець на пасовища на гірські полонини та їх повернення на ферми. Маршрут: Трансільванія – Румунія, Україна, Польща (також перехід через Чехію і Словаччину).

Основними цілями цього проекту є популяризація культури та вівчарських традицій в Карпатах, привернення уваги до екологічних та культурних цінностей Карпат, популяризація овечого сиру, бринзи, будза, редиколки, баранини. Передбачається широка співпраця з місцевими органами влади, ЗМІ та спонсорами. Популяризація проекту буде здійснюватися також шляхом організації низки культурних та розважальних заходів в регіонах, через які буде проходити Редик. Організатори - Фундація "Відгінне вівчарство". Редик – вихід овець на пасовища на гірські полонини, а потім їх повернення на ферми.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА