друкувати


Депутати від Івано-Франківської області відмовилися літати літаками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-11 04:00:55

Депутати від Івано-Франківської області відмовилися літати літаками. А сотні інших і досі літають. Про це дням на бюджетній комісії сказав народний депутат України від фракції "Батьківщина" Володимир Шкварилюк.

"Для звичайного громадянина літак коштує приблизно 1000 грн. в один бік, - сказав нардеп. - А для депутата Верховної ради, який не платить за себе, а за нього платить бюджет ціна – 2700 грн.".

Народні обранці порахували, що Прикарпаття має 16 депутатів. Тож, тільки один їх переліт буде дорівнювати пенсії чотирьох депутатів на рік… Він припустив, що коштів на виконання місцевих бюджетів з таким витрачанням дійсно не вистачить.

"Репортер" звернувся і до представників інших фракцій. Руслан Марцінків із "Свободи" зізнався, що про це нічого не чув. Проте, каже він, це для нього не актуально, адже усі знають, що він не літає літаками, а їздить поїздами.

А Роман Чернега із "УДАРу" інформацію підтвердив. Каже, дійсно відмовилися через надто високу ціну. Більше того, вирішили з’ясувати, чому ця ціна майже втричі перевищена.

Джерело: Репортер