друкувати


На Прикарпатті органи влади легалізують заробітну плату туристичної галузі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-04 06:00:22

В області активізовано роботу стосовно дотримання трудового законодавства у сфері туризму.

Минулого тижня робочі групи у складі представників Яремчанської міської ради, державної податкової служби в області, управління МВС в області та територіальної інспекції з праці провели обстеження суб’єктів господарювання, які надають послуги з проживання туристів в с. Поляниця, поруч з курортом "Буковель". 

Тільки за один день у 19-ти таких суб’єктів господарювання встановлено 20 фактів використання найманих працівників стосовно яких роботодавці не надали документи про укладення трудових угод. Зокрема, в ході обстеження одного із відомих готелів с.Поляниця адміністрація не змогла пред’явити трудові договори на трьох працівників. В іншому готелі - працівники оформлені, проте зарплата менше мінімально встановленої. Також виявлені інші порушення законодавства.

Матеріали стосовно таких фактів передані територіальній інспекції з праці. Крім цього, податківці проводять відповідну роботу з працедавцями щодо легалізації трудових відносин.

Обстеження суб’єктів господарювання в Яремчанській курортній зоні та інших районах області буде проводитись міжвідомчими робочими групами надалі з тим щоби бізнес, обслуговуючи туристів, працював легально, а наймані працівники отримали соціальний захист гарантований державою.

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області