друкувати


Марш на захист Павліченків пройде також вулицями Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-04 02:00:12

Хвиля маршів на захист Дмитра та Сергія Павліченків – батька і сина, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду міста Києва Сергія Зубкова, докотилася і до Івано-Франківська. 

Зокрема такий марш, як повідомили сьогодні організатори заходу – активіст обласної структури УНА-УНСО Ігор Жовтуля, голова громадського руху «Свободу чесним» Анатолій Демиденко та боксер Віталій Мерінов, пройде вулицями обласного центру Прикарпаття завтра з 16.00 години. За словами І.Жовтулі, похід розпочнеться в кінці пішохідної частини вулиці Незалежності (біля кафе «Піца-плюс»), попрямує до Вічевого майдану, де поверне в бік площі Міцкевича, далі – до «Голубої церкви» (храму Української автокефальної церкви), після чого поверне до адмінбудівлі Івано-Франківської ОДА. Там учасники маршу планують зустрітись з небайдужими депутатами Івано-Франківських обласної та міської рад, яких мають намір залучити до підтримки родини Павліченків.Нагадаємо: чимало людей в Україні та за її межами вважають, що кримінальну справу проти Павліченків було сфабриковано, а самих Дмитра та Сергія було засуджено безпідставно, що і стало підставою до масових протестів у різних містах нашої держави та за кордоном.

Як стверджує І.Жовтуля, марш в Івано-Франківську відбуватиметься без партійної символіки. В ході нього будуть використовуватись лише державні синьо-жовті та бандерівські червоно-чорні прапопори, а також банер з гаслом на захист засуджених.

Під час ходи планується робити зупинки для виголошення гасел та поширення тематичних агітматеріалів.

Автор: Сергій БІЛИЙ