друкувати


У фіналі Кубка світу FIS з фрістайлу візьмуть участь троє іванофранківців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-01 01:00:32

18-23 лютого на території туристичного комплексу "Буковель" проходитиме фінальна частина Кубка світу FIS з фрістайлу за участю кращих атлетів світу у дисципліні "акробатика", чемпіонів світу та зимових Олімпійських ігор. Збірну команду України представлятимуть 12 спортсменів, серед яких - троє іванофранківців, вихованців заслуженого тренера України Олександра Пічугіна. Це майстер спорту України міжнародного класу, учасниця XX-XXIзимових Олімпійських ігор у Турині (Італія) та Ванкувері (Канада) Надія Діденко, кандидат у майстри спорту України, призерка етапів Кубка Європи Надія Мохнацька і майстер спорту України, переможець етапів Кубка Європи Сергій Лисянський (до 5 лютого наші земляки-легкоатлетики перебувають на змаганнях у США, на етапі Кубка світу з фрістайлу).

У програмі фінальної частини Кубка світу:

18-19 лютого -приїзд офіційних осіб FIS, команд учасниць;

20-22 лютого - офіційні тренування;

23 лютого - кваліфікеаційні та фінальні змагання; о 19.00- урочиста церемонія нагородження переможців та призерів змагань, переможців загального заліку Кубка світу FIS з фрістайлу за результатами сезону. Заплановані прямі трансляції фінальної частини змагань за Кубок світу на Першому Національному телеканалі та на каналі "Євроспорт-2".

За попередніми даними, учасниками фіналу Кубка світу FIS з фрістайлу будуть імениті спортсмени з 14 країн світу, зокрема, Австралії, Білорусі, Великобританії, Канади, Китаю, Казахстану, США, Росії, Швейцарії, Японії (заявки на участь Федерація лижного спорту України примає до 15 лютого).

За дорученням голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, обласну робочу групу з підготовки та проведення фіналу Кубка світу з фрістайлу очолює перший заступник Василь Плавюк. Як наголошує Михайло Вишиванюк, від того, наскільки організовано відбудуться ці престижні для України світового рівня кубкові змагання залежатиме, чи матиме Івано-Франківська область реальну перспективу щодо проведення на своїх теренах майбутніх зимових Олімпійських ігор- 2022.

Співголови робочої групи з підготовки та проведення на "Буковелі" фіналу Кубка світу з фрістайлу- заступник голови ОДА Роман Іваницький та генеральний директор ТОВ "Скорзонера" Олександр Шевченко.

Джерело: Прес-служба голови ОДА