друкувати


Проти снігових заметів - збірними дамбами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-01-25 11:00:26

Мобільні збірні дамби виробництва Румунії, які було закуплено в Івано-Франківську область для протистояння паводкам хочуть пристосувати для боротьби з сніговими заметами на дорогах. Відповідну ініціативу озвучив вчора на нараді за підсумками діяльності територіальної підсистеми цивільного Івано-Франківської області в 2012 році перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Плав’юк. 


Нагадаємо, снігові замети стали справжнім лихом на автомагістралях Західної України в грудні минулого - на початку січня цього року. Так, за даними територіального управління МНС України в Івано-Франківській області, в період з 11 грудня 2012 року по 23 січня 2013 року рятувальниками було вивільнено з снігового та льодового "полону" 228 транспортних засобів, в яких надано допомогу 434 особам. Протидіяти виникненню подібних надзвичайних ситуацій в подальшому пан Плав’юк пропонує "старим дідівським способом" - через зведення дерев’яних бар’єрів на шляху намітання снігу, створення на узбіччях доріг лісопосадок та, як вже зазначалося, за допомогою румунських збірних мобільних дамб. Щодо останніх чиновник доручив начальнику ТУ МНС в області полковнику служби цивільного захисту Володимиру Чернецькому організувати проведення експертної оцінку з визначення, чи можуть вказані дамби використовуватись лише проти води, а чи їх використання є можливими також і проти снігу.

Крім того, як зазначив перший заступник голови ОДА, "треба ще розібратись, хто захопив прилеглі до доріг території, що належать Облавтодору".

Автор: Сергій БІЛИЙ