друкувати


В Івано-Франківську відбулися зимові змагання собак в упряжках

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-01-21 02:00:21

Вчора, 20 січня, в Івано-Франківську біля міського озера відбулися зимові змагання собак в упряжках "Північне сяйво 2013".

Організували змагання власники собак порід Сибірський хаскі та Аляскінський маламут.

Метою цього заходу було показати івано-франківцям, що такий вид спорту може існувати і на Прикарпатті, а також просто подарувати людям веселе сімейне свято. Такі змагання проходять у нас вперше.

"Всі собаки були поділені на три категорії", – говорить головний організатор Любомира Бажалюк. — "Це були парні упряжки, ними керували діти від восьми до дев’яти років і вони відкрили наші змагання. Далі були одиночні заїзди, тобто власник і собака. І насамкінець змагалися трійки, які бігли найдовшу дистанцію".

Як для першого разу глядачів зібралося  достатньо багато. Переможці отримали дипломи та подарунки від організаторів та спонсорів.

Самоїдська лайка по кличці Арчі стала переможцем в одиночних заїздах. А найбільшим учасником став Ньюфаундленд Чардаш. Організатори планують провести більш масштабні змагання вже у березні на курорті "Буковель" під егідою Федерації їздового спорту України.

Джерело: Репортер