друкувати


13 січня у ТК "Буковель" зварили 113 кг баношу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-01-14 10:00:14

ТК «Буковель» приймає туристів із усіх континентів, і, звичайно ж, їм цікаво пізнати звичаї та обряди краю, у який вони завітали. Тож 13 січня охочих подивитись на новорічний народний театр зібралося чимало.  Сміху та жартів не бракувало, адже учасники фестивалю «До Василя на Василя» за давньою доброю традицією сміхом та жартами вимітали з нашого українського життя найболючіші  проблеми сучаності.     

Мелодії гурту «Proдіди orkestra band» кликали до танцю, підтримували тих, хто викликався взяти участь у конкурсах. Особливе  визнання   глядачів  отримав фольклорний гурт «Мажор» із смт. Богородчани.        

Господар фестивалю пан Василь, як годиться в українськім домі, щедро пригощав гостей баношем, якого приготував власноруч. Цьогоріч він побив встановлений ним на минулому фестивалі рекорд, приготувавши 113 кг давньої гуцульської страви.          

Банош варив не на воді, а сметані, вершках та маслі. Для приготування 113 кг  страви витратив 15 кг сметани, вершків, 30 кг кукурудзяної крупи,  по 10 кг грибів, бринзи та шкварків та 5 кг масла.     

Карпати щиро стрічають Новий рік!