друкувати


Івано-франківцям показали китайців, ксерокопії та колядки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-01-05 03:26:35

Намалювати колядку. Якщо ви вважаєте дане твердження абсурдним, отже ви ще не відвідали виставку "Китайці. Ксерокопії. Колядки", яка відкрилася 4 січня у мистецькій галереї "Бастіон", що в Івано-Франківську.

Виставка презентує результат реалізації спільного міжнародного проекту дитячої творчості Харківської спеціалізованої школи № 133 "Ліцей мистецтв" та приватної студії "Simply Art" (Гонконг, КНР), в рамках якого юні художники з України та Китаю ілюстрували українські колядки та китайські новорічні пісні.

Івано-франківським поціновувачам мистецтва проект представили місцевий художник Ярема Стецик, викладач Харківського "Ліцею мистецтв" Сергій Грічанок та його учень – юний талановитий худодожник Микита Іванюга.

Як зазначив Я.Стецик, гучні мистецькі проекти в Івано-Франківську вже важко представити без робіт вихованців Харківського "Ліцею мистецтв", які брали участь у багатьох спільних проектах, зокрема, таких, як: "Нюрнберг – Підпечари", "Вгору серця" тощо, а в Європі творчість вихованців цього закладу вже давно сприймають як окрему мистецьку школу і намагаються наслідувати. Разом з тим, він побажав харків’янам більше акцентувати увагу у своїх роботах на духовну складову, адже колядки – це насамперед високодуховні речі. Та й у роботах китайців, на думку Я.Стецика, духовне наповнення є дещо більшим.

В свою чергу С.Грічанок зазначив, що задоволений результатами проекту. Він зазначив, що виставку вже переглянули у Харкові, зараз нею мають змогу насолодитись івано-франківці, а надалі роботи юних художників помандрують до Мінська і Москви.

Автор: Сергій БІЛИЙ