друкувати


Міський голова Коломиї не має підтримки депутатського корпуса

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-01-05 02:00:45

Перше у 2013 році засідання Коломийської міської ради так і не відбулося.

Ігор Слюзар скликав позачергову сесію в зв’язку з висловленою депутатським корпусом недовірою та зняттям з посад секретаря Коломийської міської ради Ярослава Гошія та голови постійної комісії з питань комунальної власності, приватизації та оренди Мирослава Ласійчука, адже на ці рішення міської ради Ігор Слюзар наклав вето своїм розпорядженням 2 січня 2013 року.

Мотивував своє розпорядження міський голова тим, що звільнення від обов`язків вищезазначених осіб, на його думку, призведе до дестабілізації в роботі Коломийської міської ради.

Відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування" статті 59 п. 4 міський голова має право накладати вето на рішення сесії лише опираючись на Закон та факти із обґрунтуванням зауважень , а не на власну думку, яка є суб’єктивною.

Тільки 16 народних обранців з 50 прийшли на сесію. Така ситуація свідчить про повне не сприйняття політики, яку провадить міський голова Коломиї.

Серед присутніх журналісти помітили, що троє членів "ВО "Батьківщина" зареєструвались на сесії. Як стало відомо згодом, вони порушили рішення прийняте на фракції та бюро міської організації, які відбулись перед пленарним засіданням під керівництвом Народного депутата України, заступника фракції "Батьківщина" у Верховній Раді України Дмитра Шлемка, за участю першого заступника голови обласної ради Олександра Левицького про відмову брати участь у позачерговій сесії міської ради.

За словами юристів, нормативний акт міського голови Ігоря Слюзаря стане предметом перевірки і винесення протесту прокуратурою, або ж предметом судового розгляду за позовом депутатів в порядку КАСУ (Кодексу адміністративного судочинства України).

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА