друкувати


Курорти скаржаться, що втрачають гроші через сніг на дорогах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-28 11:00:17

Українські курорти в Карпатах скаржаться на відтік туристів через сніг на дорогах. Водії в Івано-Франківській області розповіли ТСН, що проблеми зі снігом на дорогах починаються ще на Київщині та Житомирщині.

А чим ближче до Карпат, тим шлях стає складнішим через сніг. Приймаюча сторона вже рахує збитки. Скільки туристів за останні два тижні відмовилися їхати у гори, чиновники достеменно не знають. Але кажуть - випадки непоодинокі, насамперед - з дитячими групами.

"Кілька директорів баз доводили до нашого відома, що в них зриваються планові заїзди груп. Особливо до дня Святого Миколая – в Косівському районі", - скаржиться керівник відділу туризму Івано-Франківської ОДА Наталя Гасюк.

У Івано-Франківській прокуратурі теж знають про проблеми туристичного бізнесу в регіоні. Тут кажуть: вже нагадали комунальникам про їхню роботу.

"Одне з комунальних підприємств Івано-Франківська – посадові особи неналежно виконували свої обов'язки по очищенню доріг. В поданні саме йшлося, щоб притягнути цих осіб до відповідальності.Працювали 14 машин, хоча кошти були передбачені на більше одиниць снігоочищувальної техніки", - пояснила прес-секретар прокурора Івано-Франківської області Людмила Гласова.

Втім відлига, яка триває впродовж останніх кількох днів, трохи покращила ситуацію для туристів.

"Можна їхати. Туди дороги чисті. Навіть води на дорогах немає", - каже водій Роман.