друкувати


У селі на Прикарпатті невідомі розлили ртуть біля двох криниць

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-25 01:00:13

У селі на Прикарпатті  за два дні невідомі розлили небезпечну речовину біля двох криниць. Загалом, майже сто грамів.

Правоохоронці та санепідстанція тимчасово заборонили брати звідти воду, чекають експертизи. Селяни ж губляться в здогадах – кому це потрібно, йдеться в сюжеті ТСН.

Зранку Василь пішов до сусідів по воду. Ця криниця єдина на двадцять дворів. Каже, на дні відра побачив щось сріблясте. Спершу подумав , що сміття. Проте потім зрозумів, що помилився. Наступного дня ртуть, що вже встигла примерзнути, на своїй криниці побачила пані Ганна.

Налякані селяни запевняють, що підозрілих чужинців у Гвізді не бачили, і своїх нікого не  звинувачують. Дивуються, чому шкода заподіяна саме цим людям.

Тож припускають – це теракт проти всього села. Щоб знищити тут питну воду. Адже криниці у Гвізді поступово висихають, а водогону немає.

"Версії? Заздрість. Що в мене вся округа воду бере. Літо було посушливе. Всюди повисихали криниці. В мене – ні. Я ж нікому не забороняю – користуйтеся!", - каже потерпілий Іван Кепещук.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження.

Але, попри впевненість жителів села, що це ртуть і на криниці вона потрапила невипадково, правоохоронці чекають результатів експертизи.

"Зараз працівники міліції відпрацьовують основну версію – недоброзичливі відносини між сусідами", - розповідає Назар Грицюк прокурор Надвірнянського району.

Результати досліджень санепідстанції будуть завтра надвечір. Наразі експертів тішить хіба те, що надворі морози.

Користуватися водою з "підозрілих" криниць людям  заборонили. Вони ходять по воду до  інших сусідів.