друкувати


Коломия приймала міжрегіональний турнір з гри "Брейн-ринг"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-25 10:00:00

Кращі знавці Прикарпаття та Буковини з’їхалися минулої суботи до міста Коломия, де цього дня відбувались змагання Міжрегіонального турніру з гри "Брейн-ринг".

До участі в турнірі, ініціатором проведення якого виступили громадська організація "Територія інтелекту" та Благодійний фонд ім. Андрія Федчука, загалом зголосились вісім команд. Чотири з них представляли місто Івано-Франківськ, дві – Чернівці та дві – місто Коломия.

Змагання відбувалися за олімпійською системою. Шляхом жеребкування організатори сформували відбіркові групи по чотири команди. Учасники, що посіли перші і другі місця у групах, грали між собою у двох півфіналах, а переможці півфіналів мірялися силами у фіналі.

При цьому враховуючи специфіку гри "Брейн-ринг", гравцям команд доводилось не лише демонструвати свої інтелектуальні здібності, а й доводити, що вони спритніші, ніж їх супротивники. Адже у таких змаганнях не достатньо лише дати правильну відповідь після однієї хвилини обговорення, подібно дати цю відповідь першими – раніше, ніж це зробить команда-суперник, і тільки тому команді буде присуджене омріяне очко. Звісно ж, це додавало суботнім іграм спортивного запалу та духу змагальності.

Втім, були і моменти релаксації. Їх у перервах між боями дарували гравцям своїми танцями чарівні дівчата із шоу-балету "Легіон". Крім того, знавців намагались розважити КВН-коміки із команди "Дикі гуцули".

В кінцевому змагань у важкій наполегливій боротьбі перемогу у турнірі здобули чернівчани з команди "П’ятий елемент", друге і третє місця посіли івано-франківці – команда журналістів "Зелений ЗМІй" та молода перспективна команда "Погнута каска".

Була, звісно, і своя ложка дьогтю. Так, пакет ігрових питань турнірі було придбано у Харкові, а підготовлений він був автором із Донецька. Чи варто говорити, що питання були написані російською мовою? Пропозицію ведучого щодо перекладу питань під час читання українською усі одразу відкинули, оскільки в ряді випадків це могло б призвести до спотворення їх змісту. Але й читати російською ведучому, який, вочевидь, не вельми добре обізнаний з мовою північно-східного сусіда та ще й не вельми розумів зміст багатьох питань, як виявилось, було нелегко…

Втім боротьба виявилась запеклою, про що свідчить хоча б той факт, що вирвати перемогу у фіналі у івано-франківців гостям із Чернівців вдалося за рахунок переваги лише в одне очко.

Автор: Сергій БІЛИЙ