друкувати


На Городенківщині через сніг одразу три автівки злетіли в кювет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-20 10:15:12

Одразу три іномарки опинились в ніч на 19 грудня у придорожньому кюветі поблизу села Сороки Городенківського району.

Причиною такого масового ДТП стало різке ускладнення погодних умов, зокрема снігові замети на дорозі. Разомз з автівками "Фольксваген-Пасат", "Мерседес-Віто" та "Тойота-Ауріс" до снігового полону потрапили також їхні водії та пасажири – загалом 10 осіб, в тому числі 2 дітей. Оскільки надворі була нагла ніч, людям нічого не залишалося, як покликати на допомогу рятувальників.

На порятунок застряглих у снігах автомобілів з людьми було вирішено направити бійців Державної пожежно-рятувальної частини №7 з міста Коломиї на чолі з тимчасово виконуючим обов’язки начальника служби цивільного захисту Коломийського району А.Мочернюком територіального управління МНС в області та бійці місцевої пожежної охорони села Гвіздець. Крім того, на місці пригоди побував перший заступник голови Коломийської РДА Р.Панчук.

Рятувальники в буквальному смислі слова відкопали автівки з-під снігу за допомогою шанцевого інструменту і визволили людей.

Загалом же в період з 7-ї години ранку 18 грудня до 7-ї години ранку 19 грудня прикарпатські рятувальники здійснили 10 виїздів для надання допомоги водіям автівок, що застрягли у снігових заметах. В результаті проведення рятувальних робіт, до яких було залучено 51 співробітника МНС а 9 одиниць техніки, із сніжного полону було звільнено 14 транспортних засобів, в яких перебували 25 осіб.

Автор: Сергій БІЛИЙ