друкувати


Військовослужбовці готові прийти на допомогу місцевому населенню у складних погодних умовах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-17 10:00:43

Складний гірський регіон завжди може підкинути своїм мешканцям якісь несподіванки, як то повінь чи заметілі. Тому військовослужбовці частин та установ завжди готові прийти на допомогу місцевому населенню.

Зокрема, на озброєнні у 114-ї Івано-Франківській бригаді тактичної авіації є чимало потужною техніки для прибирання снігу та обігріву людей.

– На даний момент в стані готовності знаходяться шнеково-роторні машини для прибирання снігу, грейдер та спеціальна машина АКПМ, а також виділено 60 осіб особового складу, які у дві зміни несуть постійне чергування, – розповів командир 114- ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації полковник Сергій Голубцов. – І за першої вимоги ця техніка і люди будуть скеровані для порятунку цивільного населення.

Також командир наголосив, що оперативний черговий бригади підтримує постійний зв'язок з МНС і за першого ж звернення особовий склад і техніка приступлять до виконання завдань. На даний момент військовослужбовці бригади підтримують в готовності злітну смугу аеродрому, за допомогою якої можна буде при необхідності прийняти літаки з гуманітарною допомогою.

Так само в готовності знаходяться і потужні машини, що є на озброєнні у військовослужбовців Делятинського гарнізону. За словами заступника командира частини з виховної роботи майора Ярослава Кушини, організовано постійне чергування виділених для надання допомоги людей.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа центр МО України