друкувати


Утворення бурульок на дахах будівель є серйозною проблемою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-14 10:00:09

Утворення бурульок на козирках, дахах будівель і споруд є серйозною проблемою. Падаючи, вони можуть травмувати перехожих.

Найпростіший спосіб справитися з бурульками - збити їх. Але необхідно враховувати, що покрівлі часто бувають складної конфігурації, з крутими схилами. Тому, дотримуючись техніки безпеки, проводити роботи по прибиранню снігу, льоду з дахів будівель повинні люди із спеціальною підготовкою.

Щоб уникнути нещасних випадків, всі власники і балансоутримувачі будівель зобов'язані вжити всіх заходів, передбаченим законом, для запобігання нещасних випадків. Крім того, мешканцям багатоквартирних будинків необхідно звернути увагу на свої лоджії і балкони, де лежить сніг і лід, які можуть створювати небезпеку падіння і травмування громадян.

Тому Коломийський районний відділ Держтехногенбезпеки у Івано-Франківській області звертається до всіх мешканців міста Коломиї та Коломийського району із закликом бути обережними. А щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, необхідно не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності - самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків.