друкувати


На Прикарпатті відбулась презентація військових видань та фільмів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-13 01:00:23

На Прикарпатті офіцери Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України презентували представникам влади, журналістам, військовослужбовцям, ветеранам та громаді книжки, журнали та фільми, які були створені військовими журналістами протягом цього року.

Безперечним "цвяхом" презентацій стала надрукована у видавничому домі "Прес – КІТ", книга "Журналісти стріляють не кулями". В ній військкори розповідають про особливості роботи журналістів в зонах військових конфліктів та стихійних лих. Зібрані в книзі матеріали реальних учасників подій зробили її своєрідним художнім підручником для всіх представників мас-медіа України. Упорядником книги виступив військовий журналіст полковник запасу Олександр Клубань.

- Подібного видання в Україні ще не було, - зазначила директор телерадіокомпанії "Вежа" Олена Третяк. - Звичайно, існує чимало різноманітних підручників з журналістики, але, як правило, їх пишуть теоретики. А така квінтесенція практики і професіоналізму, викладена у цікавому журналістам всіх жанрів форматі, з’являється вперше. Сподіваємось, що наші колеги по журналістському цеху не зупиняться на досягнутому, а продовжать свою роботу далі.

Схвально сприйняли на Прикарпатті і фільм, створений офіцерами Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України "Стрімкий Тризуб – 2012". Його прем’єра відбулася в ефірі обласної телерадіокомпанії "Галичина" на День Сухопутних військ Збройних Сил України. Протягом 20 хвилин військові кореспонденти з екранів телевізорів розповіли про перебіг подій на одному з найбільших міжнародних військових навчань, що відбуваються на території нашої держави "Репід трайдент".

- Робота військових журналістів просто вражає, - зазначила відповідальний випусковий редактор телебачення "Галичина" Юлія Юзьків. - Прекрасна робота операторів! Таке враження, що ніби сама побувала на місці події. Відмінно вибрано синхрони, коротко, але по суті. На мою думку, великим плюсом є те, що у фільмі мало часу відведено на різноманітні "офіціози".

Високу оцінку отримав фільм і у керівництва Івано-Франківської обласної та міської спілок ветеранів Афганістану. За словами колишніх афганців, суспільство, а головне - молодь має бачити, що Збройні Сили України живуть і здатні виконувати поставлені перед ними завдання. А подібні якісні фільми лише допомагають цьому.

Ліцеїсти та викладацький склад Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату отримали в подарунок від Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України не тільки вищеперераховані доробки військових журналістів, але й журнали "України миротворці", та "20 років на варті миру". В цих журналах розповідається про те, як і в яких країнах світу виконували та виконують благородну миротворчу та гуманітарну місії солдати та офіцери Збройних Сил України.

- Ми виховуємо майбутніх офіцерів, - зазначив керівник закладу полковник Микола Мартинюк. – І завжди відчуваємо брак подібних матеріалів. Адже одна справа, коли викладач просто розповідає ліцеїстам, а інша - коли його слова підкріплені цікавими матеріалами. Добре, що до журналів додаються і диски з відеоматеріалами про наших миротворців. Ми внесемо їх перегляд у план виховного процесу.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний Регіональний медіа-центр МО України