друкувати


Права іноземних студентів на Прикарпатті захищатиме нова громадська організація

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-12 10:30:47

Захистити права іноземних студентів, що навчаються у прикарпатських вишах, має на меті нова благодійна громадська організація – "Благодійний фонд підтримки іноземних студентів", яка в даний час проходить процес реєстрації в органах юстиції.

Як з’ясували наші кореспонденти, одним з ініціаторів створення нової структури став екс-кандидат в народні депутати України Ігор Волощук, який вважає, що його досвід управлінської, лікарської і громадської діяльності, а також спілкування в силу виконання службових обов’язків з іноземними студентами, дає йому підстави стверджувати, що він достатньо добре знає проблеми таких студентів і має власне бачення їх вирішення.

"Сьогодні іноземні студенти, які навчаються в прикарпатських вишах, - прокоментував пан Волощук свою ініціативу, - нерідко стають жертвами різного роду корупційних схем, поганого нахабної поведінки з боку окремих працівників вишів та інших "добрих людей", які нерідко вдаються до прямого тиску на них з метою отримання хабарів. Іноземні студенти стали беззахисними і джерелом нечесного збагачення деяких осіб".

Як наслідок, сьогодні міжнародний імідж вищих навчальних закладів Івано-Франківщини суттєво погіршився, а в таких країнах, як Йорданія і Сирія уряди навіть відмовились визнавати видані в них дипломи.

На думку ініціаторів створення організації, їх наполегливості і зв’язків вистачить на те, щоб розірвати ланцюг зловживань в даній сфері. При цьому вони також сподіваються на підтримку ректорів вишів, які, на думку громадських активістів, особисто зацікавлені у відновленні іміджу свого вишу, збільшенні потоку студентів та покращенні морального клімату. Велику надію пан Волощук покладає на плідну співпрацю у цій сфері з ректором ІФНМУ Миколою Рожком, якого він знає особисто як порядну, чесну і принципову людину – справжнього патріота свого навчального закладу.

Автор: Сергій БІЛИЙ