друкувати


Любов неповносправною не буває

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-11 10:00:48

11 грудня 2012 року об 11 годині відбудеться відкриття фотовиставки "Любов неповносправною не буває". Це перша спроба БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" разом з Фортечною галереєю "Бастіон" представити громаді міста фоторепортаж із життя неповносправної молоді, яка відвідує центр дозвілля та соціальної адаптації людей з вадами розумового розвитку.

Дана фотовиставка завершує заходи, які проходили на протязі листопада в рамках акції "Майбутнє доброї справи в твоїх руках", що відбувалась в рамках проекту "Забезпечення сталості концепції приятелів в БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ". Проект реалізується за фінансової підтримки Мережі нідерландських благодійних фондів для Центральної та Східної Європи, Сканфонду та МБФ "Фонд розвитку карпатського Єврорегіону" у рамках Програми приятелів "Потрібні двоє: допоможи іншому – стань приятелем".

Основне завдання організаторів виставки представити життя людей з обмеженнями місцевій громаді, промовити до кожного з нас, зняти напругу та страх, який ми інколи відчуваємо при зустрічі з людьми з особливими потребами. Тому що неповносправність – це не діагноз душі, це брак нашої любові та розуміння.

Карітас, організовуючи заходи, додає резонансу проблемі неповносправності у суспільстві. З 2007 року розпочав роботу з надання соціальних послуг для молоді з функціональними обмеженнями. В центрі дозвілля та соціальної адаптації створені умови для їхньої реалізації себе у творчості, занять спортом, також діти та молодь отримують базові соціальні навички, приймають активну участь у житті місцевої громади. У цьому їх підтримують приятелі. Програма соціальної інтеграції молоді з вадами розумового розвитку успішно діє п’ять років, що дало надію на краще майбутнє 42 молодим інвалідам.

Волонтери, молодь, діти, які опинились в складних життєвих ситуація об’єднались в 35 пар, завдяки чому проводять спільні та індивідуальні зустрічі: вони відвідують кафе, гуляють в парку, спілкуються. Таким чином, приятелі стають провідником між світом неповносправної молоді та звичним для нас.

Контакти: Ірина Каразуб
вул.Лесі Українки, 1,
м.Івано-Франківськ
тел.:(0342) 77 99 89
моб тел.: 099 056 03 89