друкувати


У "Бастіон" вперше збиралися народні майстрині Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-10 12:00:40

У суботу в Івано-Франківську у фортечній галереї "Бастіон" вперше збиралися народні майстрині Прикарпаття.

Фортечна галерея "Бастіон" стала справжньою окрасою міста, його туристичною візитівкою. Відвідувачі галереї мають змогу побачити живу історію міста — старі фортечні мури, бережливо відреставровані і сховані під склом. Тепер тут розгорнута постійно діюча виставка картин та фотографій. І час від часу проводяться ексклюзивні виставки відомих місцевих майстрів, різноманітні презентації.

Вперше зібрати на одному святі усіх прикарпатських жінок, які вміють виготовляти різні вироби ужиткового мистецтва власними руками, вирішило керівництво івано-франківської мистецької галереї "Бастіон". Арт-менеджер галереї Катерина Чередніченко розповіла мені, що вона навіть не сподівалась, що стільки талановитих майстринь-самоуків живе у Івано-Франківській області:

Нинішній вернісаж і майстер-класи народних майстринь Прикарпаття — це початок великого проекту, який діятиме круглорічно. Відтепер у фортечній мистецькій галереї "Бастіон" регулярно проводитимуться подібні акції. Адже в нашому краї ще так багато талановитих народних митців!

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК