друкувати


Депутати за півгодини розібралися з бюджетом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-07 02:40:06

Депутати встановили абсолютний рекорд - їм вистачило тридцять дві хвилини, щоб ухвалити бюджет країни на наступний, 2013 рік, йдеться в сюжеті ТСН.

Зазначимо, що у попередні роки "битва за державний кошторис" тривала щонайменше кілька днів.

Отже, наступного року країна має заробити 361 мільярд гривень і витратити 410 мільярдів, дефіцит бюджету складає 50 мільярдів. Інфляція прогнозується до 5 відсотків.

"Бюджет непрофесійний, несправедливий і неефективний. Основний тягар по сплаті податків лягає на громадян України. Додатково з громадян України стягнуть 1 мільярд гривень", - обурюється голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

Не голосували за бюджет БЮТ, "Наша Україна" та Компартія.

"Ми приймаємо бюджет, який можна реалістично виконати і доходну частину, і збалансовано профінансувати соціальні видатки. Профінансувати збільшення заробітної плати, пенсії, підвищити виплати за доглядом за дітьми", - запевнив нардеп від фракції ПР Владислав Лук'янов.

Нагадаємо, бюджет-2013, який у четвер, 6 грудня, був прийнятий Верховною Радою, передбачає збільшення на 1 млрд грн витрат на забезпечення охорони громадського порядку та забезпечення захисту держави від протиправних посягань.