друкувати


День Збройних Сил України – свято для всіх, хто захищав і захищає Україну

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-06 10:00:35

В урочистому залі Івано-Франківської обласної філармонії був аншлаг: тут відзначали День Збройних Сил України. Вільних місць не можна було помітити ні в партері, ні на балконах. Офіцери та генерали, солдати та прапорщики, вихованці Прикарпатського військово-спортивного ліцею прийшли на ці урочистості. Разом з діючими і майбутніми захисниками Батьківщини розділити радість свята прийшли ветерани не лише Збройних Сил України і колишнього СРСР, але й визвольних змагань. Бо як би не трактували історію політики, Батьківщина у нас одна – Україна. 

Першими привітали всіх присутніх представники Івано-Франківської ОДА, разом з теплими словами вони вручили ветеранам та діючим офіцерам грамоти та відзнаки від голови ОДА. Також чимало подарунків у вигляді грамот і заохочень отримали захисники Вітчизни і від Івано-Франківського міськвиконкому. Не з порожніми руками прийшли й представники управління ветеранської організації 38-ї армії. Своїми грамотами та грошовими преміями вони нагородили кілька десятків військовослужбовців. Крім цього, привітати захисників Батьківщини з їх професійним святом прийшли представники Міністерства внутрішніх справ та надзвичайних ситуацій, а також Служби безпеки України. У свою чергу начальник Івано-Франківського військового гарнізону полковник Ігор Павлюк вручив почесну відзнаку командувача військ Західного ОК відомому меценату, депутату облради Олександру Шевченку, який закупив медичне обладнання для військової поліклініки гарнізону. На жаль, про свято військовослужбовців так і не згадали керівники Івано-Франківської обласної ради, однак від цього дійство не стало менш урочистим.

Після офіційної частини урочистостей з нагоди 21-ї річниці Збройних Сил України присутні насолодилися святковим гала-концертом. Заслужені артисти і співаки Прикарпаття, знані аматорські колективи і навіть зовсім юні дарування вітали присутніх своїми співами і танцями.

Автор: Підполковник Тарас Грень, Західний регіональний медіа-центр МО України