друкувати


На Коломийщині відбулися змагання з мотокросу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-03 03:15:38

В селі Верхній Вербіж Коломийського району відбулися змагання з мотокросу присвячені пам’яті Василя Мельничука, покійного сільського голови, який у 2005 році зініціював та допоміг створити чи не єдину трасу для мотоциклетного спорту на Прикарпатті.

На змагання приїхали як любителі так і професіонали з усієї західної України. Наймолодшому учаснику 6 років найстаршому 60. За словами учасників перегонів, змагання з мотокросу у Верхньому Вербіжі стали останніми в сезоні 2012. Відбувалися вони в екстремальних умовах – під колесами багнюка, яка налипала на залізних коней та заліплювала мотогонщикам окуляри, а на вулиці майже нольова температура. Проте учасники змагань таких погодніх умов не злякалися, на старт вийшли навіть найменші мотогонщики.

Дорослі спортсмени таким умовам навіть зраділи, адже це можливість випробувати свої сили на складній трасі та й досвіду набратись для майбутніх змагань.

Для більшості мотогонщиків це вже не перші змагання, тож конкуренція на трасі була неабияка. Впевненість, трохи удачі, відсутність страху і жага до перемоги – це основні елементи успіху в мотокросі. А ще важливо мати місце де можна тренуватись і набиратись досвіду.

Займатися мотокросом професійно задоволення не з дешевих. Один мотоцикл може коштувати від 2 до 5 тисяч доларів, а його утримання обходиться власникам в кругленьку суму, адже треба і запчастини купувати і заправляти залізних коней. Попри це кількість прихильників та тих хто професійно займається мотоциклетними видами спорту збільшується з кожним роком

Нагороди знайшли своїх власників. Cеред супер любителів першим став – Олексюк Тарас з Нижнього Вербіжа, серед аматорів – Лаврук Назар з Косова, у ветеранському заїзді кращим був також косівчанин Михайло Голинський. Золоті медалі вибороли Михайло Попелюк з Коломиї та Дмитро Грималюк з Косова. В дитячих змаганнях кращими у наймолодших групах стали косів чани Олександр Лелет та у Дмитро Киращук.

Організатори обіцяють, що змагання з мотокросу присвячені пам’яті Василя Мельничука відбуватимуться щороку.

Автор: Оксана Островська, тижневик "Коломийські ВІСТИ"