друкувати


Івано-Франківський політик сплатив штраф відром копійок просто у міськраді

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-30 11:15:01

Відро п’ятикопійкових монет приніс вчора на сесію Івано-Франківської міської ради голова громадської організації "Поклик Нації", екс-кандидат у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 83 Тарас Боднар. В такий спосіб політик сплатив міській владі обласного центру штраф, накладений на одного з членів його організацією Івано-Франківською адміністративною комісією за порушення правил благоустрою: агітатор з команди Т.Боднара клеїв агітплакати свого кандидата у непередбачених для цього місцях.

Зі слів голови "Поклику Нації" його особисто та членів його організації обурив той факт, що адміністративної відповідальності було притягнуто тільки члена його команди, в той час, як усі міські паркани та електроопори були заклеєні агітками інших кандидатів та політсил, в тому числі і тих, що закликали голосувати за кандидата від ВО "Свобода" - партії, яка має більшість у Івано-Франківській міській раді.

Відтак, відро з копійками, напис на якому зазначає "штраф 340 грн. (срібняками)" стало своєрідним протестом проти вибірковості у діяльності правоохоронних, контролюючих органів та міської адмінкомісії, які, притягуючи до відповідальності дрібних порушників, абсолютно не помічали головних засмічувачів міста. Форма сплати штрафу – сріблястими монетами, загальна сума яких – 340 гривень – є певною мірою співзвучною з числом 30, була обрана відтак невипадково. "Можна провести паралель з сумнозвісними тридцятьма срібниками - прокоментував акцію "Коломия ВЕБ Порталу" сам Тарас Боднар, - В такий спосіб ми хочемо нагади депутатам і міським чиновникам, що грубо попираючи закон і непорушний принцип рівності усіх перед законом, вони руйнують самі підвалини української державності, що може мати жахливі для України і української нації наслідки вже в недалекому майбутньому. Символічність полягає ще й в тому, що кожен з наших членів скинувся на штраф по п’ять копійок,

показавши тим самим: члени "Поклику Нації" своїх у біді не кидають, а разом нас багато і нас не подолати".
Отримане в такий спосіб відро з штрафом Івано-Франківський міській голова Віктор Анушкевичус передав бюджетній комісії міськради та заступнику керівника комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центру" депутату Івано-Франківської міськради Миколі Вітанку, доручивши передати вказані матеріальні цінності двірникам, яким вони, вочевидь, знадобляться.

Автор: Сергій БІЛИЙ