друкувати


Депутати Коломийської міської ради вимагають звіту заступників міського голови

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-22 03:00:20

Сьогодні через відсутність більшої половини депутатів не відбулося засідання двадцять п‘ятої сесії Коломийської міської ради. Народні обранці від фракції "Фронт змін", "Удару" та "Свободи" проігнорували засідання через те, що міський голова відмовився, щоб перед громадою та депутатським корпусом відзвітувались і його заступники та секретар міської ради.

У відповідності до Регламенту Коломийської міської ради депутати можуть заслухати на пленарному засіданні сесії будь-якого члена виконавчого комітету про його діяльність за вимогою відповідної постійної комісії, депутатської групи, фракції, або голосами не менш як 1/5 частини від загальної кількості обраних депутатів. З вимогою прозвітувати за роботу у 2012 році разом з головою і його заступників та секретаря міської ради виступили три фракції "Фронт Змін", "Удар", "Свобода", дані питання, після звернення підписаного головами трьох фракцій, внесені в порядок денний не були.

"Ми звернулися до міського голови з пропозицією перенести засідання сесії Коломийської міської ради на час необхідний для підготовки до звіту. Вважаємо, що посадові особи місцевого самоврядування, зокрема заступники, секретар міської ради, як цього вимагає чинне законодавство, хоча би один раз на рік повинні прозвітуватися як перед громадою, так і перед депутатським корпусом, оскільки вони на постійній основі працюють в міській раді і отримують заробітну плату. Минулого року ми формували бюджет хочемо знати як кожен з них працював по своїх напрямках, яка ними проведена робота і що вони планують робити на наступний рік. Оскільки, міський голова, відмовився вносити питання звіту заступників до порядку денного, депутати трьох фракцій відмовилися брати участь в роботі сесії", – повідомив Любомир Глушков, голова фракції "Фронт змін" в Коломийській міській раді.

За словами голови фракції "Свобода" Віктора Кавацюка, з невідомих причин заступники міського голови звіту уникають. Очільник Коломиї ж переконує, що не знає з яких причин не зібралася сесія.

"Вчора три голови фракцій. Фракція "Фронт змін", "Удар" і "Свобода" попередили мене що не будуть брати участь у сесії. Причини не назвали. Я можу Вас переконати що в мене 26 депутатів є. Просто якби я взнав, що три фракції не буде хоча би за тиждень, я б організував обов'язкове виконання збирання сесії, а я про це взнав вчора зранку і чесно кажучи я не дуже міг напружувати людей", – пояснив ситуацію міський голова Коломиї Ігор Слюзар.

Лише 22 народних обранця прийшло на засідання двадцять п’ятої сесії Коломийської міської ради. Засідання так і не розпочали. Наступна, чергова сесія, має відбутись 20 грудня

Автор: Оксана Островська,член НСЖУ