друкувати


Владиці Коломийсько-Чернівецької єпархії Миколаю Сімкайлові виповнилося 60 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-22 10:15:03

Великий християнський празник Святого Архистратига Михаїла Коломийсько-Чернівецька єпархія святкує подвійно. Цього дня народився Правлячий Архієрей єпархії Єпископ Микола Сімкайло. До того ж сьогодні владика відзначає своє 60-ти ліття. З такої нагоди до Коломиї зїхалося чимало священнослужителів та друзів єпископа Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Святкування розпочалося торжественною Архієрейською Літургією у Катедральному Соборі Преображення Христового, який освятили у серпні цього року. Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин та більше 60 священнослужителів разом з Владикою Миколаєм співслужили Архієрейську Літургію.

Архієрея Миколая, шанують і поважають далеко за межами Прикарпаття. Його активну духовну, культурно-просвітницьку та громадську позицію, яка об’єднує люд Божий на теренах Коломийсько-Чернівецької єпархії в Єдину Церкву Христову високоцінують як парафіяни так і духовенство.

"Святкуючи такий прекрасний ювілей владики Миколая, я направду радію, що Коломийсько-Чернівецька єпархія має такого гарного владику, адже він любить цей край і працює для нього віддаючи себе заради його добробуту. Бачимо, як багато у владики Миколая планів, як багато речей він намагається зробити і все в нього вдається, бо робить він усе з великої любові. Сподіваємося, що з Божого благословення владика Миколай прислужиться і людям, і єпархії нашої церкви, а також нашій батьківщині Україні", – наголосив Митрополит Івано-Франківський Володимимр Війтишин. Він також зачитав вітальну грамоту від Блаженійшого Святослава Шевчука глави УГКЦ.

По завершенні Святої Літургії і численному Многолітті на адресу духовенства та вірних, особливо іменинників – всіх, хто носить ім’я Михаїл, лунали слова вітань, а особливо для Владики Миколая.

Привітати єпископа прийшли відомі коломияни.

Василь Ткачук, Герой України: "Владика Миколай Сімкайло для коломиян – це визначна постать, що на віки увійшла в історію міста Коломиї та й України. Те що він вже зробив і те, що продовжує робити направду велично. Собором, який він добудував, пишаються усі коломияни, та й весь наш край. Окрім того великої шани заслуговує й інша його діяльність на теренах Прикарпаття. Ми знаємо владику Миколая як людину що дбає про неміщних, хворих, допомагає дітям і нужденним, завжди прихистить у складний час. Він робить дійсно величезну просвітницьку роботу. Ми, парафіяни, направду тішимося з того, що маємо такого прекрасного владику і бажаємо йому здоров’я і сил на довгі роки життя".

Роман Іваницький, заступник голови Івано-Франківської ОДА: "Владика Миколай Сімкайло – це символ нашої віри, нашої благодійності. Збудовані ним храми, сиротинці, школи – це прояв великої віри в Бога, великого служіння для українського народу і свого рідного краю. Зичу міцного здоров’я і наснаги і в майбутньому творити добрі діла во благо людей".

Ярослава Ткачук, директор Національного музею народного побуту Гуцульщини і Покуття імені Й. Кобринського: "Вклад єпископа Коломийсько-Чернівецької єпархії Миколая Сімкайла у новітню історію нашого краю, нашої Коломийщини і Чернівеччини, та й, з рештою, всього Прикарпаття є надзвичайно вагомим і ще не належно оціненим, адже його праця є безперервною і має продовження. Нехай Бог дарує йому сил і натхнення для подальшої розбудови нашого краю".

На завершення урочистостей Владика висловив подяку за спільну молитву та щирі слова привітання і ще раз подякував усім, хто розділив разом з ним радість свята.

"Треба жити і подавати приклад, світити сонцем Божої правди і справедливості. Це є ціль, це є святий обов’язок кожної людини, яка призначена Господом Богом для того щоб йому служити, а єпископ тим паче повинен робити все з любов’ю, шаною і повагою до людей не дивлячмсь ні на що. Будемо житии, будемо дякувати Богові і просити у нього щоб кожен наш деь був плодотворний, гарний і спасительний. Дякую усім за вітання і нехай благословить вас Господь", – подякував усім за вітання владика Коломийсько-Чернівецької єпархії Кир Миколай Сімкайло.

Автор: Оксана Островська, журналіст тижневика "Коломийські ВІСТИ"