друкувати


Закон про біометричні паспорти прийнятий з правками президента

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-20 02:15:30

Верховна Рада України прийняла в новій редакції закон про введення біометричних паспортів з пропозиціями президента Віктора Януковича. За закон проголосували у вівторок 243 народних депутати з 355 зареєстрованих в залі.

Як повідомлялося, 2 жовтня Верховна Рада України прийняла закон про Єдиний державний демографічний реєстр, який передбачає впровадження електронних паспортів для українців.

Закон, зокрема, передбачає введення електронних паспортів - документів з електронним носієм біометричної інформації для виїзду за кордон відповідно до стандартів Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО).

Законом пропонується встановити, що паспорт громадянина України виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій інформації, причому він видається не пізніше, ніж через 30 календарних днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання. В електронний паспорт вноситься: назва держави, назва документу, прізвище та ім'я особи, стать, громадянство, дата народження, унікальний номер запису в реєстрі, номер документа, дата закінчення терміну дії документа, дата видачі, уповноважений орган, який видав документ, місце народження, фотографія та підпис особи. В паспорт за письмовою заявою можуть бути внесені дані батьків або особи опікунів.

Проти закону виступили представники Церкви, громадських правозахисних організацій.

Закон був направлений на підпис президентові 15 жовтня. Віктор Янукович 30 жовтня ветував документ і направив його у Верховну Раду зі своїми пропозиціями.

Джерело: ТСН