друкувати


В "Люм’єр-лізі" з "Що? Де? Коли?" боролися університети

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-20 10:00:26

Найрозумніші, найерудованіші студенти та викладачі Прикарпаття навчаються і працюють у Івано-Франківському національному медичному університеті. Це засвідчив турнір з гри "Що? Де? Коли?", який під досить амбіційною назвою "Битва університетів" відбувся на минулому тижні в рамках започаткованої в червні цього року "Люм’єр-ліги" з інтелектуальних ігор.

Турнір являв собою досить яскраве шоу, в якому, взяли участь більшість прикарпатських ВНЗ ІІІ-ІV ступеня акредитації, як-от: Прикарпатський національний університет ім. В.Стефаника, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, Івано-Франківський національний медичний університет та Університет права імені Короля Данила Галицького. Кожен з вишів виставив по три команди, серед яких були команди студентські та викладацькі.

Учасникам було запропоновано дати відповідь на 21 питання – по 7 питань у трьох турах. При цьому перемога однієї команди ще не гарантувала перемоги університету. Адже загальний залік кожного вишу складався з суми правильних відповідей, даних на турнірі кожною з команд.

Як вже зазначалося, перемога у грі дісталася збірній команді Івано-Франківського національного медичного університету. Сумарний результат, здобутий трьома його командами, склав 29 очок. Лише на одне очко від медиків відстала збірна Прикарпатського національного університету. Третє місце – з 17 очками – дісталось ІФНТУНГ, Університет права ім. Короля Данила Галицького, отримавши загалом 15 очок посів четверту позицію.

У заліку окремих команд переможцем стала команда викладачів ІФНМУ "Незваний гість". Друге місце посіла команда викладачів ПНУ "Майже МІФ". "Бронзу" поділили між собою команда ПНУ "Не крюк" та колектив з ІФНТУНГу "Galacticos".

Переможці турніру отримали призи від співорганізатора "Люм'єр-ліги" театру кіно "Люм'єр" та від спонсора "Битви університетів" товариства з обмеженою відповідальністю "Девело".

Автор: Сергій БІЛИЙ