друкувати


Лікарі-кардіологи провели конференцію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-12 11:00:00

9 листопада у Івано-Франківську відбулася конференція на тему "Гострий коронарний синдром з елевацією сегмента ST: стандарти сучасної реперфузійної терапії. Проблеми та рішення" за участю провідних спеціалістів з лікування гострого інфаркту міокарда Івано-Франківська та області, а також представників міського та обласного відділів охорони здоров’я. Конференцію провели спеціалісти "Асоціації інтервенційних кардіологів України".

Основною метою зустрічі лікарів-кардіологів стала потреба запровадження в кардіологічних центрах України первинної коронароангіопластики, яка має стати стандартною методикою лікування гострого інфаркту міокарда з елевацією сегмента ST згідно з усіма сучасними міжнародними та українськими рекомендаціями.

Якщо говорити про лікування гострого інфаркту міокарда, то завдяки новітньому обладнанню та роботі висококваліфікованих спеціалістів, Івано-Франківськ зайняв місце лідера серед інших областей України.

"Співпраця між усіма закладами охорони здоров’я є дуже важливою. А в Івано-Франківську така співпраця налагоджена. Центральна міська клінічна лікарня тісно співпрацює з обласним кардіодиспансером, з поліклінічними закладами міста, із станціями невідкладної допомоги та із приватними медичними структурами. Результат спільної роботи, правильної та своєчасної діагностики та професіоналізму працівників відділення інтервенційної кардіології – ті життя, які ми врятували на сьогоднішній день", – розповідає головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

За його словами, інфаркт міокарду молодшає. Якщо раніше такий діагноз був переважно у людей похилого віку, то на сьогодні інфаркт міокарду діагностують у 23-26-річних людей, до лікарні з інфарктом потрапив навіть 19-річний пацієнт.

Саме тому обговорення напрямків лікування цього захворювання, обмін досвідом та досягненнями є дуже важливим, як для лікарів-кардіологів, так і для інших медичних працівників.

Джерело: Центральна міська клінічна лікарня м.Івано-Франківська