друкувати


400 майстрів таеквон-до мірятимуться силами в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-09 03:44:50

Місто Івано-Франківськ цими вихідними на два дні стане східноєвропейською столицею таеквон-до. Адже саме тут, на базі спорткомплексу Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника по вулиці Сахарова, 38 (колишній СК "Олімп"), 10-11 листопада відбуватимуться змагання Другого Чемпіонату Південно-східної Європи та Третього Міжнародного турніру “Ivano-Frankivsk Open” з цього яскравого і динамічного виду східних єдиноборств, а саме з його неолімпійської версії ITF.

Як повідомили в присвяченої проведенню змагань прес-конференції один з організаторів турніру – відомий в Україні та світі тренер з таеквон-до Олег Соловей та голова Івано-Франківського міського комітету фізкультури та спорту Віталій Матешко, цьогорічні змагання обіцяють бути надзвичайно потужними. Участь в них візьмуть близько 400 спортсменів, які представлятимуть 47 клубів таеквон-до ITF з 10 країн світу: Румунії, Молдови, Угорщини, Польщі, Латвії, Болгарії, Молдови, Білорусії, Росії та Грузії. Дуже яскравим буде представництво українських команд, включаючи спортсменів зі столиці України, Автономної Республіки Крим, міст Кіровограда, Запоріжжя, Львова, Рівного, Дніпропетровська, Луцька, Одеси, Чернівців і, звісно ж Івано-Франківська, чия команда цьогоріч буде найчисельнішою – 125 спортсменів.

Зі слів пана Солов’я, про високий рівень загань свідчить той факт, що окремі країни, як-от: Румунія, Молдова та зрештою Україна виставлятимуть на них свої національні збірні, причому Румунія та Молдова – їх перший склад. Власне, саме між цими командами, на думку організаторів, відбуватиметься найзапекліша боротьба.

Як стверджує тренер, змагання відбуватимуться у п’яти вікових категоріях: до 10 років, 11-14 років, 15-17 років, 18-36 років та ветерани – понад 36 років, на чотирьох килимах "Даянг" у трьох розділах таеквон-до: спаринг, традиційний спаринг та формальні вправи "Туль" в особистому та командному заліку. При цьому графік виступів буде побудовано так, щоби найцікавіші, найяскравіші поєдинки поціновувачі мали змогу переглянути окремо. Так, в суботу, 10 листопада, відбуватимуться змагання класу "Б", в яких братимуть участь спортсмени від синього поясу і вище, що вже протягом тривалого часу займаються вказаним видом спорту; в неділю на килими вийдуть новачку. А головне шоу організатори запланували на суботній вечір, після 19.00 години, коли відбуватиметься урочиста церемонія відкриття змагань, найцікавіші фінальні поєдинки та такий собі гала-вечір з показових виступів майстрів не тільки з таеквон-до, а й з інших видів східних єдиноборств.

Автор: Сергій БІЛИЙ