друкувати


В Карпатах завершився чемпіонат України з гірських автоперегонів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-09 03:00:01

У суботу в Карпатах завершився чемпіонат України з гірських автоперегонів. Останній, сьомий, етап "Львівська брама" відбувся на Верецькому перевалі, що на межі Львівської та Закарпатської областей. Івано-Франківська область за підсумками сезону отримала одного чемпіона та двох призерів.

Тріумфатором сезону у класі А2 (моноприводні автомобілі з об’ємом двигуна до 1600 кубічних сантиметрів) став іванофранківець Юрій Лепьохін на машині ВАЗ-2108. Із семи етапів він переміг у п’яти і ще один завершив з бронзою. Цікаво, що 2012 рік став дебютним для іванофранківця у гірських перегонах.

Чемпіонську естафету Лепьохін перейняв у досвідченого пілота Сергія Жолинського з Калуша (ВАЗ-2113), який до цього часу був діючим чемпіоном в А2. На "Львівській брамі" калуський гонщик став третім у класі, а за підсумками чемпіонату виборов срібну медаль.

Друге місце в абсолютному заліку виборов Микола Ільницький з Кутів Косівського району (він змагався на Mitsubishi Lancer Evo IX). Нагороду Ільницький забезпечив собі достроково, після шостого етапу "гори", який відбувався на трасі в туркомплексі "Буковель". Йому також дісталася бронза у найпотужнішому класі А4 (повнопривідні автомобілі).

Джерело: Газета «Репортер»