друкувати


"Jazz Bez" збільшиться на один день

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-09 10:00:13

Джазовий фестиваль, яким розпочинається зима в Україні та Польщі продовжиться на один день. Тепер "Jazz Bez" триватиме із 7 по 17 грудня 2012 р.

До програми фестивалю приєдналось "Benito Gonzalez trio" до якого американський джазовий піаніст, учасник квартету Кенні Гаррета Benito Gonzalez запросив грати словацького барабанщика-вундеркінда Девіда Годека та одного з кращих басистів пострадянського простору Аркадія Овруцького.

Саме концерт "Benito Gonzalez trio" у львівському клубі "Picasso" завершуватиме "Jazz Bez".

Окрім "Benito Gonzalez trio" у фестивалі візьмуть участь Сєргєй Лєтов, Юрій Яремчук, Андрій Арнаутов, Марина Захарова, Petras Vishniauskas, Mike Russell, Eddie Henderson, Philip Watcyn Minton, Stacy Dillard, Amir Perelman, Klaus Kugel, Tomek Grochot, Piotr Orzechowski, Artur Dutkiewicz, "Jazz Pospolita", "Plaistow"...
 
Загалом упродовж фестивалю джазуватиме більше 100 музикантів зі США, Канади, Ізраїлю, Німеччини, Швейцарії, Великобританії, Португалії, Росії, Литви, Польщі та України.

У цьогорічному транскордонному джазовому марафоні візьме участь 15 міст України та Польщі: Львів, Луцьк, Київ, Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Севастополь, Одеса, Перемишль, Люблін, Санок, Новиця, Ярослав та Білосток.

Родзинкою фестивалю "Jazz Bez" є поєднання максимальної кількості джазових стилів: swing, fusion, bebop, jazz rock, funk, cool, free jazz…

У Львові квитки на "Jazz Bez" можна придбати у касах Львівської Філармонії (вул. Чайковського,7), клубі "Picasso" (вул. Зелена,88) та у галереї "Дзиґа" (вул. Вірменська,35).

Довідка про "Benito Gonzalez trio":

Benito Gonzalez – один з кращих джазових піаністів Америки, переможець Great American Piano Jazz, учасник квартету Кенні Гаррета. Поєднання авангардного джазу із ритмами музики різних країн, яке робить Беніто Гонзалес забезпечило йому успіх серед публіки в усьому світі. Його мультикультурні таланти призводять до численних записів з американськими джазменами, музикантами Західної Африки чи латиноамериканськими групами. Беніто став відомим як захоплюючий піаніст дебютного альбому "Starting Point" (Christian McBride, Antonio Sanchez, Rene McLean, Ron Blake) та переможець конкурсу Great American Piano Jazz 2005 року. Беніто виступав на одній сцені з такими зірками, як: Curtis Fuller, Pharaoh Sanders, Bobby Hutcherson, Christian McBride, Ignacio Berroa, Roy Hargrove, Rene McLean, Steve Turre, Hamiet Bluiett, Antonio Sanchez, T.K. Blue, Nicholas Payton and Jackie Mclean...

Dávid Hodek - п’ятнадцятирічний джазовий барабанщик, вундеркінд зі Словаччини. Народився 1997 року в Комарно – невеликому місті в Словаччині. Його надзвичайний талант виявив Jávori Vilmos (викладач консерваторії Будапешту) і Девід у своїх 5 років став вчитись у консерваторії. Далі його вчителями та наставниками стали Dörnyei Gábor та Berdisz Tamás. Девід виступав на багатьох фестивалях, концертах і конкурсах у країнах Європи. Його талант був визнаний такими майстрами, як: Poogie Bell, Jojo Mayer та Martin Valihora. У 2008 році заснував "Dávid Hodek Quartet", а в 2009 році квартет видав перший альбом "THE FIRST". Девід грав із Casey Benjamin та Corcoran Holt і, нарешті, приєднався до "Benito Gonzalez’s European band".

Ark Ovrutski - бенд-лідер, контрабасист і композитор, лауреат джазових фестивалів, учасник і творець багатьох міжнародних джазових проектів, вважається одним з кращих джазових басистів пострадянського простору. У 2003-му стажувався в джазової школі Берклі, у 2005-му – в Нью-Йоркській школі Джона Патітуччі, а 2007 року закінчив аспірантуру університету Ратгерс за класом контрабасу у професора Майка Річмонда (Mike Richmond) і за класом композиції та аранжування у Стенлі Коуелла (Stanley Cowell). В даний час Овруцький закінчує докторантуру Університету Іллінойс за класом контрабасу. За останні чотири роки Аркадій Овруцький став продюсером більше п'ятдесяти міжнародних проектів, в яких брали участь: Curtis Fuller, Carmen Lundy, Mark Soskin, Steve Williams, Lary Willis, Javon Jackson, JD Walter, Duduka da Fonseca, Gregory Porter, Patience Higgins, Gerald Hayes, Michael Borstal, Cynthia Scott, Ryan Cohen Quartet... Серед музикантів, що грали в "ARK Super Funk Collective", який є основним проектом контрабасиста: Джим Ротонді, Джо Форд, Френк Лейсі, Уілл Боулвар, Ронні Баррадж, Ніл Сміт, Квінсі Девіс, Джеремі Клемонс.
Починаючи з 2005 року Арк Овруцький постійно працює в Нью-Йорку з різними музикантами. З Беніто Гонзалесом вони грають разом з 2011 року у Нью-Йоркських клубах, а в травні 2011 року виступали в Dizzy Coca-Cola з авторською програмою Овруцького "Sounds of Brazil".


Генеральний спонсор фестивалю -  торгова марка "Бучач".

Бучач - славімо Галіцію!

Поважай себе - слухай джаз!