друкувати


На міжнародній конференції радились, як чинити з безпритульними тваринами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-09 11:00:34

Міжнародна конференція «Актуальні проблеми та європейський досвід у сфері охорони безпритульних тварин» розпочала вчора свою роботу на базі Івано-Франківського міськвиконкому.

Як повідомила «Коломия ВЕБ Порталу» одна з організаторів заходу – начальник відділу міжнародних зв’язку управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому обласного центру Оксана Шийчук, конференція є першим подібним заходом, який відбувається в рамках міжнародного грантового проекту «S.O.S – безпека співжиття людей та тварин на польсько-українському прикордонні: Львів, Люблін, Луцьк та Івано-Франківськ», що реалізується на кошти Європейського Союзу в межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2007 – 2013.

Власне, проведення міжнародних конференцій – це лише частина запланованих в рамках проектів заходів, яка дозволяє прикарпатським чиновникам дізнатись, як проблема поводження з безпритульними тваринами вирішується у країнах Євросоюзу. Є ще й практична частина проекту, яка передбачає фінансове сприяння владі міста Івано-Франківська у розробці проектно-кошторисної документації для будівництва в обласному центрі притулку для бездомних тварин, придбання обладнання і програмного забезпечення для реєстрації таких тварин, інструментів та медикаментів для їх стерилізації. На всі ці потреби з Європейського Союзу виділено 225 тисяч євро. Як і всі подібні проекти, «S.O.S – безпека співжиття людей та тварин на польсько-українському прикордонні: Львів, Люблін, Луцьк та Івано-Франківськ» базується на умовах співфінансування. Внесок Івано-Франківського міського бюджету становить 22,5 тисяч євро. Проект стартував 1 вересня цього року і триватиме протягом 24 місяців.

«Міська рада Любліна вже 6 років поспіль допомагає адміністраціям найбільших областей Західної України підготуватись до отримання європейських грантів», – розповів начальник відділу неінвестиційних проектів Люблінського муніципалітету Кшиштоф Войтка. З його слів, нинішній проект був ініційований міською радою Львова, які використали грантові кошти на ремонт існуючого притулку для тварин та придбання спецавтомобіля для відлову бродячих четвероногих. В свою чергу міста Івано-Франківськ та Луцьк виступили партнерами Львова у цій діяльності, а відтак доля іноземних грошей перепала і їм.

Автор: Сергій БІЛИЙ