друкувати


В Івано-Франківську нагороджували двох талановитих сонетистів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-03 11:03:57

Івано-Франківська міська літературна премія імені Ярослава Дорошенка вже друге знайшла своїх лауреатів.

Церемонія вручення призу, а це – нагрудний знак, диплом та власне грошова премія, відбулась сьогодні в Центрі патріотичного виховання молоді ім. Степана Бандери, що в місті Івано-Франківську.

Відкрив церемонію народний артист України Михайло Кривень, який виконав відому, напевно, усім прикарпатцям пісню на слова Ярослава Дорошенка «Мій Івано-Франківськ». Як повідомив в даному контексті голова робочої комісії з присудження премії ім. Дорошенка, заступник Івано-Франківського міського голови Михайло Верес, навіть якби Ярослав Дорошенко написав лише один вірш – «Мій Івано-Франківськ», він все одно заслуговував би на те, щоб на честь нього заснували премію.

На жаль Ярослав Юрійович не дожив до наших днів. Два роки тому з ініціативи Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України міським виконавчим комітетом обласного центру минулого року було засновано премію імені письменника, якою нагороджують авторів таких класичних і таких суворих за побудовою поетичних творів, як сонети. Традиційно вже премія присуджується у двох номінаціях: за кращу збірку сонетів і за кращий цикл сонетів, опублікований у періодиці.

Торік лауреатами премії стали прикарпатець Нестор Чир та львів’янин Олесь Гордон. Цього ж року географію участі в конкурсі було значно розширено. Зі слів пана Вереса, свої кандидатури на здобуття премії подали письменницькі організації з Сум, Сімферополя, Черкащини, Миколаєва та Івано-Франківщини. Врешті-решт комісія з присудження премії визначила переможцями уманьчанина Петра Поліщука в номінації збірка сонетів та коломиянина Василя Рябого.

Автор: Сергій БІЛИЙ