друкувати


В Україні розпочалась реєстрація на пробне тестування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-01 12:40:08

У 2013 році вступити до вищих навчальних закладів можна лише за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Задля успішного проходження ЗНО Український центр оцінювання якості освіти організовує пробне тестування для майбутніх абітурієнтів.

Пробне тестування проводитиметься 23 та 30 березня 2013 року. Мета пробного тестування – ознайомити з процедурою проведення ЗНО, з предметними тестами. Кількість, форми, структура та рівень складності завдань відповідатимуть основному ЗНО.

У 2013 році пробне зовнішнє незалежне оцінювання буде проводитися:

- 23 березня – з української мови і літератури, біології, фізики, російської мови, всесвітньої історії, однієї з іноземних мов (за вибором): англійської, німецької, французької або іспанської;

- 30 березня – з математики, історії України, хімії, географії, світової літератури.

Для тих, хто виявить бажання пройти пробне тестування, необхідно з 1 листопада до 1 грудня 2012 року зареєструватися на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти та оплатити участь у пробному тестуванні в банківських установах України, уважно перевірити квитанцію про оплату у частині призначення платежу.

Орієнтовна вартість одного пробного тестування – 84 грн.

Під час реєстрації учасники самостійно обиратимуть місто проходження пробного тестування із запропонованого переліку.

Нагадаємо, за бажанням абітурієнта, на ЗНО здійснюватиметься переклад тестів з історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами; світової літератури – російською мовою.

Тести з української мови і літератури, англійської, німецької, французької, іспанської та російської мов не перекладатимуться.

Джерело: Освітній портал