друкувати


Михайло АНДРУСЯК: До мешканців Покуття і Гуцульщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-31 01:15:46

Дорогі краяни! Дозвольте привітати вас із завершенням виборчого процесу і перемогою демократичних сил. Добіг фінішу важкий і виснажливий марафон під назвою вибори до Верховної Ради України. Кожен з учасників долав його по-своєму – хтось їхав дорогим джипом, когось возили службовими автомобілями районні керівники... Я дякую Господові, що дав мені сили пройти всю дистанцію власними ногами.

Хочу щиро подякувати всім добрим людям, які допомагали мені у виборах, допомагали не з корисливих мотивів, не за гроші, не за посади, не за матеріальні блага... Допомагали з патріотичних міркувань, допомагали за покликом серця і душі.

Найсердечніші слова дяки моїм довіреним особам, працівникам передвиборчих штабів у Снятині, Косові та Верховині, а також сотням людей, які подали руку допомоги, не вимагаючи жодної винагороди. Дорогі друзі, наша команда за кілька місяців стала єдиною родиною. Ми несли до людей слово правди і болю, пломінь своїх сердець і чистоту душ, ми нікого не принизили і не очорнили, ми дивилися людям у вічі і були щирими. Низький вам уклін.

Щиросердечно дякую всім людям, які повірили мені, які не купилися на матеріальні посули і не піддалися партійному божевіллю. Радію, що допоміг багатьом вигнати зі своєї душі змію страху, запущену туди своїми ж таки керівними соплемінниками. Тішуся, що до тисяч краян дійшло моє щире слово (не за себе просив) і вони віддали свої голоси за патріотичні українські сили. Найбільша моя радість спрямована на всі присілки милого моєму серцю Космача. Адже кожному жителеві саме цього гуцульського села я скерував своє дещо ультимативне звернення. Його почули і, як показали результати виборів, зрозуміли. Спасибі вам, дорогі космачани!

Найбільше наповнюють серце радістю, а душу вірою зустрічі в школах, розмови з учителями, учнями. Пам’ятаю кожну нашу розмову, пам’ятаю кожен проведений урок літератури рідного краю, урок історії української... Навчаючи, вчився. Згадую ясні дитячі очі. Знаю, що посіяне нами зерно зійде рясними сходами. Вірю в нашу молодь, в її щасливе майбутнє.

Віри чистої, твердої, світлої бажаю кожному українцеві!

Слава Україні!

З повагою і любов’ю
Михайло АНДРУСЯК, письменник,
лауреат Національної премії України
імені Тараса Шевченка