друкувати


Он-лайн із Пенсійним фондом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-26 04:00:47

Доступ до інформації в пенсійній сфері відтепер можна отримати в режимі он-лайн, не виходячи з дому чи з кабінету, — на  веб-порталі Пенсійного фонду України (ПФУ) за адресою  portal.pfu.gov.ua.

Докладніше інформує Анатолій Жиленко — начальник відділу персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж головного управління Пенсійного фонду України в області.

— Цей спеціальний електронний ресурс стане в пригоді як громадянам, так і юридичним, фізичним особам-підприємцям, — повідомив Анатолій Миколайович.

— Тепер через інтернет пересічні громадяни, наприклад, зможуть ознайомитись із формами заяв, необхідних для призначення, перерахунку та виплати своєї пенсії, отримання допомоги на поховання, та заповнити їх он-лайн. А платники єдиного внеску — з усією нормативно-правовою інформацією, за якою вони раніше змушені були звертатися безпосередньо в територіальне управлнння Пенсійного фонду. Для цього на веб-порталі й створено розділи: єдиний внесок; застраховані особи; звітність; пенсійне забезпечення; перевірки; порядок реєстрації користувачів веб-порталу;  регулювання правових і фінансових відносин...

В окремих розділах для загального доступу розміщено чимало корисної інформації: нормативно-правові акти, бланки документів, заяв та приклади їх заповнення, графіки прийому громадян тощо.

Існує ще й особистий електронний кабінет користувача порталу. В ньому користувач має можливість переглядати інформацію про стан відомостей, які подають роботодавці суто за нього; розмір пенсійної виплати; стан обробки звіту, поданого в електронному вигляді (для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців); стан взаєморозрахунків за зобов’язаннями платника (для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців) тощо.

З електронного кабінету відвідувач запросто взаємодіє з територіальними органами Пенсійного фонду України, звернувшись до них із питаннями, що його цікавлять.

— Порядок надання органами ПФУ послуг в електронному вигляді, затверджений постановою правління ПФУ  від 7 вересня 2012 року  № 16-1, передбачає обов’язкову реєстрацію платника страхових внесків до Пенсійного фонду, — наголосив А. Жиленко. — Охочим зареєструватися треба просто звернутися до найближчого територіального органу Пенсійного фонду з паспортом та ідентифікаційним кодом.

Автор: Володимир КРИВОРУЧКО
Джерело: Газета ГАЛИЧИНА