друкувати


20 жовтня БК "Тирлич" розпочне сезон 2012-2013

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-19 01:00:32

20-21 жовтня стартують ігри першої ліги чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд. Четвертий рік поспіль єдиний представник Івано-Франківщини у цьому чемпіонаті – коломийський БК «Тирлич».

У сезоні 2011-2012 «Тирлич» виборов першість у чемпіонаті області з баскетболу, посів друге місце в чемпіонаті першої ліги Західного регіону, а також вперше в історії коломийського баскетболу виборов бронзові медалі чемпіонату України першої ліги.

Такі здобутки, за словами президента клубу Романа Бортейчука, це наслідок наполегливих тренувань та важкої праці: «Баскетболісти «Тирлича» протягом минулого сезону показував стабільно хорошу гру. Вони дуже ретельно готувалися до сезону 2012-2013 років і тренувалися майже щодня. Цьогоріч вони поставили високу планку– здобути перемогу на чемпіонаті першої ліги. Я бажаю гравцям спортивного запалу та злагоджено працювати в команді, щоб досягти поставленої мети і гідно представити нашу Коломию на чемпіонаті першої ліги».

Цього року в команду влилася нова кров. Як розповів граючий тренер БК «Тирлич» Андрій Романиця, двоє нових гравців уже розпочали тренування у складі коломийського клубу.

«На сезон 2012-2013 років ми ставимо перед собою високі цілі, а саме – виграти золото чемпіонату першої ліги України. З новачків в лавах баскетбольного клубу «Тирлич» зголосилися виступати баскетболісти з міста Рівне: майстер спорту Олександр Целюк, який донедавна грав за представника супер ліги – команду «Пульсар», а також Олег Петрук. Також у команду повернувся Дмитро Неволін, який торік виступав за баскетбольний клуб «Ужгород». Це доволі потужний плеймейкер, окрім того він постійно підвищує рівень своєї майстерності, а підтвердженням тому є цьогорічна бронзова медаль чемпіонату світу зі стрітболу в Афінах. Загалом команда вже зіграна і готова до боротьби», – розповів А. Романиця.

Цьогоріч «Тирлич» не виступатиме в обласному чемпіонаті, золото якого виграли в сезоні 2011-2012 року. Основна причина такого рішення – це нерівність команд, які виступають в чемпіонаті області. Оскільки чимало матчів завершувалося з різницею в понад 100 очок на користь БК «Тирлич» і навіть у фіналі коломийці напіврезервним складом переграли суперників на 20 очок, керівництво клубу вирішило зосередити сили баскетболістів та грати у першій лізі за звання кращих.


У сезоні 2011-2012 рр. коломийський БК «Тирлич» на чемпіонаті першої ліги програв лише одну гру в півфіналі команді з Кіровограда, яка цьогоріч вже грає у вищій лізі України, тож золото чемпіонату, а згодом, можливо, і перехід на вищий щабель, стає реальністю.

Домашні ігри «Тирлич» проводитиме в фізкультурно-спортивному комплексі «Прикарпаття» за адресою: вул. О. Довбуша, 147а.

ПРИЙДИ І ПІДТРИМАЙ КОЛОМИЙСЬКИЙ БАСКЕТБОЛЬНИЙ КЛУБ «ТИРЛИЧ»!

20.10. о 17.00 та 21.10. о 10.00 БК «Тирлич» – БК «Дрогобич».

3.11. о 17.00 та 4.11. о 10.00 БК «Тирлич» – БК «Ужгород».

Автор: Оксана Островська, шеф-редактор тижневика "Коломийські ВІСТИ"