друкувати


Вітання учасникам та гостям фестивалю "Коломийські представлення" від М.Негрича

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-07 01:40:37

«Дуже приємно відчувати себе коломиянином. Бо це місто, яке набуло собі слави духовного і культурного центру. Так склалося історично і, слава Богу, ця традиція зберігається і примножується сьогодні і, в значній мірі, завдяки тій театральній сторінці, яку має Коломия в своєму літописі. Адже саме в Коломиї було започатковано український театральний рух на теренах Галичини, славної пам'яті отцем Іваном Озаркевичем, далекого 1848 року. Дуже добре, що сучасний, відновлений до життя в 1989 році, Коломийський театр наслідує кращі традиції свої попередників. І це відчувається в усьому: в репертуарі, в гастрольній політиці, у фестивальній діяльності.

Цьогоріч Коломия збере всіх шанувальників сценічного дійства на 4-й Всеукраїнський театральний фестиваль «Коломийські представлення». Щороку все ширшає географія фестивалю. До участі зголошуються цікаві колективи не тільки з України. На жаль, умови функціонування нашого театру ще не відповідають рівню, який хотілося б запропонувати іноземним колективам. Це питання часу. Вірю, що коли за справу добудови і реконструкції Коломийського театру взявся голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, який, водночас, взяв на себе функції голови фестивального оргкомітету, то цей проект матиме успішне завершення, тому цілком усвідомлюю тут і свою посильну участь, як голови РДА і особливу місію та зацікавленість міської влади.

Щиро вітаю коломиян і жителів Коломийщини з прекрасною можливістю зустрічі з відомими театральними трупами з різних регіонів України на нашій коломийській сцені. Сердечно бажаю і організаторам і учасникам великого духовного піднесення і насолоди від зустрічі з прекрасним , і щоб обов'язково нинішній фестиваль пройшов ще краще, ніж три попередні. А також щиро мрію про той час, коли фестиваль «Коломийські представлення» набуде статусу міжнародного і буде мати відповідні умови, щоб приймати колективи і з Фінляндії, і з Македонії, і з Польщі, і з усіх куточків світу, де люблять і захоплюються мистецтвом Мельпомени.

З повагою

Голова Коломийської РДА Михайло Негрич