друкувати


До Івано-Франківська знову завітає свято спортивної ходьби

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-16 04:00:36

Місто Івано-Франківськ знову стане ареною для змагань майстрів зі спортивної ходьби. Про це повідовив сьогодні, під час оперативної наради у Івано-Франківського міського голови, голова комітету фізкультури і спорту міського виконавчого комітету Віталій Матешко.

З його слів, 19 жовтня в місті стартують традиційні щорічні міжнародні змагання з вказаного виду спорту на кубок «Вечірній Івано-Франківськ», які, до речі, сертифіковані Європейською асоціацією легкої атлетики, та Чемпіонат України зі спортивної ходьби на 50 кілометрів.

Як стверджує пан Матешко, цьогоріч міжнародні змагання легкоатлетів поповняться ще одним закордонним учасником – командою з Угорщини. Крім того, в змаганнях братимуть участь майстри спортивної ходьби з Білорусі, Молдови, Сербії та з 20 областей України. Урочисте відкриття турніру відбудеться 19 жовтня, о 18.00 годині в театрі кіно «Люм’єр». Планується, що під час церемонії з музичним привітанням для легкоатлетів виступить відомий на Прикарпатті та за його межами фольк-гурт «Цвіт кульбаби».

Трасою для майстрів спортивної ходьби цьогоріч стане вулиця Мельника, де на два дні в період з 10.00 до 15.00 години перекриватиметься рух автотранспорту, в тому числі і тролейбусів маршрутів №№ 7, 8, 9.

Змагання першого дня, за словами керівника спорткомітету, особливо цікавими будуть для школярів. Адже участь в них братимуть спортсмени різних вікових категорій – і 10-річні, і ветерани. На другий день на трасу вийдуть більш професійні спортсмени, які мірятимуться силами на складній і виснажливій 50-кілометровій дистанції.

Автор: Сергій БІЛИЙ