друкувати


Через 15 років Роман Іваничук отримав відзнаку "Почесного громадянина Коломиї"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-15 03:00:40

З 1997 року Роман Іваничук є Почесним громадянином Коломиї. Проте цей статус залишався лише на папері.

Лише через 15 років на сцені Коломийського театру відомий краянин, громадський діяч, письменник Роман Іваничук отримав пам’ятну відзнаку з рук Ярослава Гошія, секретаря Коломийської міської ради.

Останній конкурсний день фестивалю «Коломийські представлення» подарував багато сюрпризів. Найголовнішим серед них стало нагородження на сцені театру Романа Іваничука, який потягом всього театрального дійства був його почесним гостем. Коломияни зустріли таку подію бурхливими оплесками.

– Ця нагорода, ця відзнака і цей диплом чекали на свого господаря з 1997 року, – сказав зі сцени Ярослав Гошій. – Ставалося так, що ми не мали нагоди Вам вручити «Почесного громадянина Коломиї». Мабуть, нагорода чекала такого чудового вечора, як сьогодні.

– Я би хотів, щоб таким українцем як Ви, був кожен громадянин, – продовжив свій виступ чиновник. – Може не всі будуть Героями України, але справжніми українцями повинні бути всі.

Роман Іваничук був надзвичайно зворушений такою увагою і нагородою. Піднявшись на сцену, він звернувся до присутніх залі зі словами вдячності.

«Дорогі коломияни, дороги приятелі знайомі і незнайомі, я дуже схвильований, а все тому, що я є Почесним громадянином і Львова, і Дрогобича, і Коломиї. Проте таку нагороду і відзнаку маю лише з Коломиї. Мені дуже шкода, що це не сталося раніше, не тому що раніше був жадібний до нагород, а тому що я був набагато молодший і їздив по світу. Я з’їздив дуже багато країн, бачив дуже багато людей і всюди я не говорив, а тепер би говорив: «Приїжджайте до найкращого на планеті міста – Коломиї».

Автор: Оксана РИЖУК
Джерело: Коломийські Вісти