друкувати


На плацу івано-франківської міліцейської Alma Mater знову лунали слова присяги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-10-12 02:15:03

Над плацом колишнього Прикарпатського юридичного інституту МВС вчора знову лунали слова курсантської присяги.

Цього дня тут в урочистій обстановці 99 першокурсників поклялися бути відданими народові України, суворо дотримуватися її Конституції та чинного законодавства, бути гуманним, чесним, сумлінним і дисциплінованим працівником, зберігати державну і службову таємницю, з високою відповідальністю виконувати свій службовий обов'язок тощо.

Традиційно вже церемонія прийняття курсантами присяги працівників органів внутрішніх справ відбувалась в урочистій обстановці, за участю високих і поважних гостей. Привітати майбутніх офіцерів міліції прийшли ректор Львівського державного університету внутрішніх справ генерал-лейтенант міліції Михайло Цимбалюк, начальник управління МВС України в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Василь Варцаба, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишинюк, представники духовенства домінуючих в краї конфесій.

Ректор ЛьвДУВС М.Цимбалюк висловив гордість за те, що він сьогодні має можливість брати участь у такій церемонії саме в місті Івано-Франківську, відзначуючи, що лише завдячуючи принциповості і наполегливості голови ОДА Михайла Вишиванюка, начальника управління МВС в Івано-Франківській області Василя Варцаби та Президента України Віктора Януковича керівництву університету все-таки вдалося повернути факультет громадської безпеки та соціальної роботи до Івано-Франківська. «Це ознака уваги керівництва держави до проблеми підготовки професійних кадрів органі внутрішніх справ», - зазначив генерал.

Керівник вишу нагадав, що з поверненням на Прикарпаття міліцейської Alma Mater на роботу повернулося близько 300 працівників, серед яких 5 докторів та 22 кандидата наук: «Це наша невеличка частинка в соціально-економічному розвитку краю».

«Велика частина», - поправив ректора голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк. Він нагадав, що факультету готує фахівців з правоохоронної діяльності насамперед для нашого краю - для наших міст і сіл, а відтак значення його для області дуже велике. «Випускники івано-франківської школи міліції, - додав губернатор, - завжди вирізнялись високим професійним рівнем».

Автор: Сергій БІЛИЙ